28 Şubat Davasında 85, 81 ve 73 Yaşlarında 3 Emekli General Daha Tutuklandı

TAKİP ET

28 Şubat davası sanığı emekli generaller İlhan Kılıç, Kenan Deniz ve emekli amiral Aydan Erol tutuklandı.

28 Şubat davasında 103 sanık "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye iştirak" suçundan yargılanmış, mahkeme Nisan 2018'de 21 sanık hakkında müebbet hapis cezası, 68 sanık hakkında beraat kararı vermişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise geçtiğimiz ay verdiği kararla 14 sanık hakkındaki müebbet hapis cezasını onamıştı.

Yargılamanın yapıldığı Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın cezaları onama kararı üzerine sanıklar Aydan Erol,  Ahmet Çörekçi, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Yıldırım Türker ve Vural Avar hakkında tutuklama kararı verdi.

Tutuklama kararını takiben çıkarılan yakalama kararını takiben 84 yaşındaki Çetin Doğan ve 82 yaşındaki Çevik Bir'in tutuklanarak Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmesinnin ardından dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç (85), dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı emekli Tümgeneral Kenan Deniz (73) ve dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı emekli Koramiral Aydan Erol (81) tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne sevk edildi.

Madımak Canisine Af

Sivas'ta Madımak Oteli'ni "Şeriat ve Allah adına" yakarak 33 aydını katleden vahşi Ahmet Turan Kılıç ise AKP'li Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek tahliye edilmişti. 82 ve 84 yaşlarında tutuklanan Çetin Doğan ve Çevik Bir'in ardından İlhan Kılıç, Kenan Deniz ve Aydan Erol, 85, 73 ve 81 yaşlarında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

28 Şubat Davasında 85 81 ve 73 Yaşlarında 3 Emekli General Daha Tutuklandı