28 Şubat Davasında Çetin Doğan ve Çevik Bir Dahil 14 Kişi Hakkında Tutuklama

TAKİP ET

28 Şubat davasında Çevik Bir ve Çetin Doğan dahil 14 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.

28 Şubat davasında 103 sanık "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye iştirak" suçundan yargılanmış, mahkeme Nisan 2018'de 21 sanık hakkında müebbet hapis cezası, 68 sanık hakkında beraat kararı vermişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise geçtiğimiz ay verdiği kararla 14 sanık hakkındaki müebbet hapis cezasını onamıştı.

Yargılamanın yapıldığı Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın cezaları onama kararı üzerine sanıklar Aydan Erol,  Ahmet Çörekçi, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Yıldırım Türker ve Vural Avar hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkemenin tutuklama kararını yolladığı infaz savcılığının söz konusu 14 sanığa teslim olmaları için belli bir süre tanıması ve süre için teslim olmayanlar hakkında yakalama kararı vermesi bekleniyor.

Bununla birlikte emekli subaylar Çetin Doğan ve Fevzi Türkeri'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaş ve sağlık durumu nedeniyle infazın durdurulması talebinde bulunduğu öğrenildi.

28 Şubat Davasında Çetin Doğan ve Çevik Bir Dahil 14 Kişi Hakkında Tutuklama