3,6 Milyar Dolarlık Kripto Para Vurgunu Yapan Heather 'Reyhan' Morgan Rapçi Oldu

TAKİP ET

Kripto para borsası Bitfinex'ten 3,6 milyar dolar değerinde kripto para vurgunu yapan Heather 'Reyhan' Morgan tutuklandı.

2016 yılında kripto para borsası Bitfinex hacklenmiş, bu sırada 3,6 milyar dolar değerinde kripto para çalınmıştı. 119 bin 754 Bitcoin'i aklamak için komplo kurdukları iddiasıyla tutuklanan Ilya Lichtenstein ve eşi Heather "Reyhan" Morgan'ın 2016'da çaldıkları 3,6 milyar dolar değerinde kripto parasına el konulduğu bildirildi.

Söz konusu paranın mevcut değerinin 4,5 milyar dolar olduğu belirtilen ABD Adalet Bakanlığının açıklamasında söz konusu tutarın Adalet Bakanlığı tarafından yapılan en büyük mali haciz olduğu ifade edildi.,

Sosyal medyada sık sık Türkiye ve Türk kültürüne ilişkin paylaşımlar yapan Heather Reyhan Morgan'ın Türk olduğuna ilişkin bir kayıt yok. Kendisini "Türk Martha Stewart olarak" tanımlayan Heather Reyhan Morgan ve eşi Ilya Lichtenstein, 6 yıl önce yaptıkları vurgundan sonra 3,6 milyar dolarlık büyük serveti kullanamadı.  Coin Telegraph'ta yer alan Keira Wright imzalı makaleye göre New York, Manhattan'da yaşayan Heather Reyhan Morgan, kendisine birçok unvanı layık görmüş: "Seri girişimci, üretken bir yazar, saygısız komik bir rapçi ve büyük gelişme potansiyeli vadeden B2B yazılım şirketinde yatırımcı..." LinkedIn'de yer alan bilgilere göre Arap Baharı sonrası Mısır'da dahil birçok Asya ve Ortadoğu ülkesi dahil olmak üzere ekonomist olarak kariyerine başlayan Morgan, sonunda Kaliforniya'ya dönerek Silikon Vadisi'ne taşındığında 2009 yılında ilk şirketini kurdu.  2018 yılındaki rap kariyerine başlamadan önce de "sanata" meraklı olan Morgan'ın şirketinin sloganı "Koyun değil, keçi ol" idi. 2017 yılında "Şirketiniz kara listeye girmekten endişelenmeli mi?" ve 2020'de "Uzmanlar işletmenizi siber suçlardan korumak için ipuçları paylaşıyor" adlı makaleleri Forbes'ta yayımlanan Morgan, 2018 yılında rap müziğe başladı. Ancak bu konuda başarılı olduğu epey tartışmalı. Razzlekhan adıyla New York sokaklarında rap yapan Morgan, sosyal medyada da epey aktif.  

heather reyhan morgan heather reyhan morgan rapçi kripto para ilya lichtenstein vurgunu