3 Bakan: 3 Jet

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Trabzon'un Araklı ilçesinde sağanak yağışın sebep olduğu ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin ardından gündeme gelen skandal fotoğraf sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Trabzon'un Araklı ilçesinde sağanak yağışın sebep olduğu ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin ardından gündeme gelen skandal fotoğraf sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı. O fotoğrafta Bakanların bölgeye 3 özel jet ve 1 helikopterlerle gelmesi israfın tablosu olarak sunulmuştu.

Söz konusu fotoğraf Trabzonspor eski yöneticisi Engin Kalafatoğlu'nun "Trabzon'da sel felaketi, bakanlar ellerinde kazma kürek felaketi incelemeye gelmiş, tek uçağa sığmamışlar, 3 özel jet 1 helikopter. Hepsi, sel uzmanlığında doktora tezi yazmış sanki. İsrafınız da oylarınız da batsın ve bu felaketi de Allah’a yüklemeyin. Allah akıl vermiş kullanın diye" ifadelerini not düşerek sosyal medya hesabından yayınlamasıyla ağır eleştiriler almıştı.

Tam 1 yıl sonra İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, o fotoğrafın yer aldığı bir tweeti alıntılayarak hükumete "Millete İban numarası gönderirken, üç bakan üç ayrı uçakla seyahat ederse, bu milletin ahından kurtulamazsanız, bedduası sizi tutar. Benden söylemesi" eleştirisini getirdi. Türkkan'ın paylaşımından sonra jetlerin ve helikopterin yer aldığı kare sosyal medya kullanıcıları tarafından defalarca paylaşıldı.

akp araklı bekir pakdemirli helikopter iyi parti lütfü türkkan özel jet sel felaketi süleyman soylu trabzon