3. Doz BioNTech Aşısı Antikor Oranını 3 Kat Artırıyor

TAKİP ET

Çin Virüsü'ne karşı geliştirilen BioNTech aşısının üçüncü doz uygulamasının etkilerine ilişkin olarak bir araştırma yapıldı.

BioNTech aşısının üçüncü dozunun etkilerine ilişkin olarak bir araştırma gerçekleştirildi.

Araştırma soruçlarına ilişkin verileri paylaşan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Bu MRNA aşılarını en erken toplumun büyük bir kısmını uygulayan ülke İsrail olmuştu ve onlar şunu gördüler sekizinci dokuzuncu aydan sonra kişileri tekrar pozitif ettiklerini gördüler. Böyle bir veri vardı, arkasından firmanın yapmış olduğu çalışmalarda BioNTech firmasının yapmış olduğu çalışmalarda şu görüldü altıncı yedinci aydan sonra antikor seviyelerinde bir miktar azalma oldu. Bunun üzerine tekrar bir hatırlatma dozu veya üçüncü doz yapılması gündeme geldi" diye konuştu.

Pfizer-BioNTech aşısı ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) 16 yaş üzeri için tam onay almış ve riskli olanlar için 16 yaş altı ABD vatandaşlarına acil kullanım onayı ile kullanılmasına devam edileceği bildirilmişti.

Ülkemizde halihazırda iki doz Çin aşısı (Sinovac) aşısı yaptıran vatandaşlara üçüncü doz olarak BioNTech aşısı uygulanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara "Siz ikinci doz BioNTech aşısını olduktan sonra geçen süre altı ay veya daha fazlaysa üçüncü dozun uygulanması sanki gerekiyor gibi veriler şu anda bunu gösteriyor. Bizim ülkemizde de bu yönde değerlendirme yapılıp uygulama yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

3. Doz BioNTech Aşısı Antikor Oranını 3 Kat Artırıyor