3 Farklı Görev Yürüten Varlık Fonu Başkanvekili Erişah Arıcan'ın Dördüncü Görevi de Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Varlık Fonu, Borsa İstanbul ve Marmara Üniversitesi'nde görevler yürüten Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş'nin de Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ortaya çıktı.

Varlık Fonu Başkanvekili Erişah Arıcan hakkında çıkan sansasyonel haberler bitmek bilmiyor. Eski Hazine ve Maliye Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın "tezini yazan danışman" olarak bilinen Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın, Merkez Bankası Başkanlığı'na yeni atanan Kavcıoğlu'nun da doktora tez danışmanı olduğu ortaya çıkmıştı.

Şu anda Varlık Fonu Başkanvekilliği, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Anabilim Dalı Başkanlığı ve Yönetim Kuruluğu üyeliği gibi görevler yürüten Arıcan'ın bir görevi ve aldığı bir maaş daha ortaya çıktı. Arıcan’ın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yetkilendirdiği tek derecelendirme kuruluşu olan JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu anlaşıldı.

BDDK tarafından 10 Eylül 2020 tarihinde alınan karar gereği, riski 500 milyon üstü olan firmaların 30 Haziran 2021 tarihine kadar kurumca yetkilendirilmiş derecelendirme kuruluşu tarafından derece notu alması icap ediyor. Şu anda kurulun, bu konuda yetkilendirdiği tek firma JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. firması.

JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı'nın ise Erişah Arıcan olduğu öğrenildi. Arıcan’ın 2021’in Ocak ayı sonunda JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı olarak seçildiği kaydedildi.

Arıcan’ın sadece Borsa İstanbul’daki görevi dolayısıyla 'huzur hakkı' kapsamında aylık 24 bin TL kazandığı biliniyor. Ayrıca, Borsa İstanbul’da yönetim kurulu üyelerine gelir vergilerinin karşılanması gibi birçok hak da tanınmış durumda.

Dördüncü bir görevi olduğu da öğrenilen Arıcan'ın yürüttüğü bu dört görevden toplamda ne kadar bir gelir elde ettiği ise bilinmiyor.

 

 

erişah arıcan borsa istanbul marmara üniversitesi varlık fonu başkanvekilliği görev maaş dördüncü ortaya çıktı anlaşıldı öğrenildi berat albayrak kavcıoğlu doktora tez danışmanı danışman hazine ve maliye bakanı