3 Kişiyi Kurtarmak İçin Denize Atladı, Kendi Canından Oldu

TAKİP ET

Sarıyer'de 3 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini fark ederek denize atlayan Özer Dağdelen'in cesedine ulaşıldı.

Önceki gün Kısırkaya Plajı’na giden Özer Dağdelen (22) denize giren 3 kişinin yüzmekte zorlandığını gördü. Boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarmak için denize atlayan Dağdelen, dalgaların arasında kayboldu. 

Boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi cankurtaranlar tarafından kurtarıldıktan sonra Dağdelen'in kıyıya çıkmadığı anlaşıldı. Dağdelen'i aramak için tekrar denize giren cankurtaranların arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. 

22 yaşındaki gençten uzun süre haber alınamaması üzerine durum Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Ekiplerine bildirildi. Helikopter ile destek verilen arama çalışmalarına başlayan ekipler akşama kadar yapılan çalışmalarda bir sonuç alamadı.

Cesedi Gece Yarısı Bulundu

Arama kurtarma çalışmaları boyunca deniz kenarında oğlundan bir haber bekleyen baba Kemal Dağdelen, “Dün dalga vardı ama azdı, güvenlikler aradılar, taradılar. Ama bugün bir şey yaptıkları yok. Soruyoruz, ‘Dalga var, bir şey yapamıyoruz’ diyorlar. Helikopter daha yeni geldi. Sabah bir, iki saat drone ile aradılar. Olay bu, sadece bekliyoruz. Biz denize bakıyoruz, deniz bize bakıyor” dedi.

Hava aydınlanınca yeniden başlayan arama çalışmaları dün gece Dağdelen'in cesedinin bulunmasıyla sona erdi. Boğularak yaşamını yitiren gencin cesedi Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

 

sarıyer istanbul özer dağdelen 3 kiş boğulma kutarmak öldü için atladı babası kemal dağdelen