3. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Başladı

TAKİP ET

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, 3. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali başladı.

Azernews'in haberine göre, büyük çaplı etkinlik, Azerbaycan'ın Şuşa şehrinin 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesiyle bağlantılı olarak Kültür Bakanlığı, Haydar Aliyev Merkezi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Devlet Film Ajansı ve Bakü Medya Merkezi tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Festivalin açılış töreni Haydar Aliyev Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte ilk olarak Türk dünyasının birliğini yansıtan bir video gösterildi.

Azerbaycan Kültür Bakan Yardımcısı Farid Jafarov etkinliğe katılan konukları selamladı.

Konuşmasında festivalin ana hedefinin Türk dünyasının birliğini ve Türk halkları arasındaki kültürel işbirliğini güçlendirmek olduğunu vurguladı. Festivale sadece kültür adamlarının değil, yetkililerin de katıldığını vurguladı.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali Direktörü, film eleştirmeni İhsan Kabil, Devlet Film Fonu Direktörü, Onur Sanatçısı Cemil Guliyev yaptıkları konuşmalarda Türk halkları arasında başta kültür olmak üzere çeşitli alanlarda güçlü bağlar olduğunu vurguladılar.

Ayrıca Azerbaycan'ın zengin kültürel mirasına, ülkenin sinema endüstrisine ve temel özelliklerine de değindiler. Bu film festivalinin tüm Türk dünyasını birleştiren önemli bir kültürel proje olduğuna dikkat çekildi.

Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali 2021 yılından bu yana düzenleniyor.

Festivalin ilk edisyonu İstanbul, Türkiye'de gerçekleşti. Film festivali ikinci kez Bursa'da düzenlendi.

Azerbaycan, Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali'nin üçüncüsüne ev sahipliği yapıyor.

Festival programında Azerbaycan, Türkiye, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan, Gagavuzya (Moldova), Tataristan, Saha-Yakutistan, Dağıstan, Kabardey-Balkar, Çuvaşistan, Karaçay-Çerkesya, Tuva ve Başkurdistan (Rusya Federasyonu) yapımı 32 uzun metrajlı, belgesel ve animasyon film yer alıyor.

Film gösterimleri 9-11 Ekim tarihleri arasında Nizami Sinema Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

azerbaycan bakü korkut ata film festivali film festivali