3 Padişah, 12 Cumhurbaşkanı Gördü, Virüse Bile Yakalanmadı: 120. Doğum Gününü Kutluyor

TAKİP ET

3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı görmüş, 5 çocuk ve 12 torun sahibi Şeker Aslan, 120. doğum gününü kutladı.

Amasya'da yaşayan Şeker Aslan, 120. doğum gününü kutladı.

Kızı Serap Yüksel ve torunlarıyla beraber yaşayan Şeker Aslan'a ailesiyle birlikte yaptığı doğum günü kutlamasının ardından, uzun ömrünün sırrını paylaştı.

"Çok şükür Allahıma, hasta bile olmadım. Corona virüsü bile olmadım. Sizde hastalık var, ben de yok. Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit hepsini biliyorum" diyen Şeker Aslan'ın kızı Serap Yüksel ise "Annem 120 yaşına girdi, mani söylemeyi ve dua etmeyi çok seviyor. Annem 7 senedir Alzheimer hastası ve beraber oturuyoruz. Zaman zaman da olsa bu hastalığından dolayı aklı gidip geliyor. Alzheimer hastalığının dışında herhangi bir rahatsızlığı yok. 6 ay önce 2 çocuğum, eşim ve ben corona virüsüne yakalandık. Hemen anneme de test yaptırdık ve negatif çıktı" dedi.

Kendilerinin Çin Virüsü ile mücadele ettikleri sırada annesine bulaştırmamak için çok çaba sarfettiğini anlatan Yüksel, "O dönem annemle temas etmedik, ayrı bir odada ilaçlarını verdim, eldivenlerle ve çift maskeyle kendisiyle ilgilendim. Annem de 20 gün odasından çıkmadı. Corona virüsü, annemi teğet geçti. Annem çok güzel doğal besleniyordu, hazır yemekler yemezdi. Kendi yoğurdunu kendi yaptı. Sofrasından tereyağını hiç eksik etmezdi. Tereyağı, bal, yoğurt, ayranı çok içer, haşlanmış yumurtayı çok sever. Annemin 5 çocuğu, 12 torunu var. Torununun torunu da var" şeklinde konuştu.

 

3 Padişah 12 Cumhurbaşkanı Gördü Virüse Bile Yakalanmadı 120. Doğum Gününü Kutluyor