30 Ayrı Kuruma Tanınan İstisna Atatürk Orman Çiftliği'ne Tanınmadı

TAKİP ET

Et ve Süt Kurumu, ÇAYKUR gibi 30 ayrı kuruma tanınan 'kamuya ihalesiz ürün satma' ayrıcalığı Atatürk Orman Çiftliği'ne tanınmadı.

Atatürk Orman Çiftliği'nin ürettiği ürünlerini kamu kurumlarında doğrudan satma talebi Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca "istisnaların genişlemesine yol açar" diyerek reddedildi.

ÇAYKUR ve Et ve Süt Kurumu gibi kuruluşların dahi bu istisnaya dahil olup Atatürk Orman Çiftliği'nin olamaması tepki çekti. AOÇ ürünlerinin meclis lokantasında bile olmamasına dikkat çeken CHP milletvekilleri "Et ve Süt Kurumu ya da ÇAYKUR, istediği kamu kurumuna doğrudan mal ve hizmet verebiliyor. AOÇ yapamıyor" , "İstisnaları düzenleyen yasa maddesinde (Z) harfine geldik, her yere istisna tanınıyor, ama AOÇ'a yok. AOÇ'un ürünleri Meclis lokantasında bile yok" diyerek duruma tepki gösterdi. 

Kurumun Adına Atatürk Olduğu İçin Mi

Konuyu TBMM komisyonunda gündeme getiren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Atatürk, kendi parasıyla aldığı araziyi bağışladığında 55 bin dekardı. Satıla satıla 22 bin dekara düştü. Neden Atatürk'ün mirasının büyümesi istenmiyor? 30 kurum istisna kapsamında ama AOÇ'a ‘Olmaz' deniyor. Kurumun isminde Atatürk olduğu için mi" şeklinde konuştu.

 

 

aoç kamuya ihalesiz ürün satma reddedildi istisna ayrıcalık 30 kurum