3,1 Milyar Liralık İkinci Kanal İstanbul İhalesi de "Özel Davet" Usulüyle Yapıldı

TAKİP ET

Halkalı-Ispartakule Arası Demiryolu İnşaatı ihalesi özel davet usulüyle 3 şirketin kurduğu konsorsiyuma 3,1 miyar liraya verildi.

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre 27 Haziran'da gerçekleştirilen törenden bir gün sonra yapılan ihalede Kamu İhale Kanunu'nun deprem, afet ve benzeri olağanüstü zamanlarda kullanılmasını öngördüğü 21-b maddesinde düzenlenen pazarlık usulü kullanıldığı ve belli şirketlerin ihaleye özel olarak davet edildiği öğrenildi.

3 mlyar 568 milyon lira maliyet hesabı yapılan "Halkalı-Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatı İle Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı" adlı iş için teklif alınan 5 firma ya da ortaklık içerisinden özel olarak davet edilerek seçilen Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı ortaklığına verilen ihaleye 3 milyar 111 milyon 362 bin lira değer biçildi.

9 Ağustos günü kabul edilen sözleşmeye göre 23 Ağustos'ta başlaması planlanan inşaat 4 Kasım 2024'te sonlandırılacak.

Bu ihaleyi alan Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı ortaklığının 2014'te başlayıp 2018'de bitirilmesi taahhüt edilen ve yarım kalan Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu inşaatı dahil son birkaç yılda 6 milyar 320 milyon lira ödenmesi öngörülen aldığı 12 ihale aldığı ortaya çıktı.

3 1 Milyar Liralık İkinci Kanal İstanbul İhalesi de "Özel Davet" Usulüyle Yapıldı