350 Nüfuslu Köy 120 Doktor, 100 Tıp Öğrencisi Çıkardı

TAKİP ET

350 nüfuslu Kolluca köyü, 120 doktor, 100 tıp öğrencisi çıkardı.

350 kişinin ikamet ettiği Sivas'ın Kolluca köyünden 120 doktor, 100 tıp öğrencisi çıktı. Köyde yaşayan ailelerin köyden çıkan ilk doktor Cahit Gümüşer'i çocuklarına örnek gösteren ailelerin teşvikiyle Kolluca köyü, Türkiye'den en çok doktor çıkaran köyü haline geldi.

Ali Altuntaş'ın haberine göre ailelerin çocuklarına "Benim çocuğumun ne eksiği var" diyerek teşvik etmesiyle birlikte 350 kişinin yaşadığı köyden 120 doktor çıkarken 100'ü aşkın da tıp öğrencisi yetişti.

Köyün muhtarı Mustafa Polat, her ailede 3-5 doktorun olduğunu belirterek "Mesela komşumuzun 4 oğlundan 3'ü doktor. Neredeyse doktor çıkmayan ev yok" diye konuştu.

"Yaz ayları geldi mi köyümüz 'DR' plakalı otomobillerle dolar taşar. Bu da bizi çok gururlandırır" diyen Polat, "Köyde şuanda 92 nüfusumuz var. Çoğu okuyup köyden ayrıldı" ifadelerini kullandı.

Kolluca köyünden İbrahim Gül, Abdulkadir Hasbek, Cahit Gümüşer, Melih Akyol, İsmail Polat gibi profesörler çıktığını belirten Polat, "Çocuklar da onları örnek alarak okuyup doktor oldular. Şimdi Türkiye'nin en çok doktor çıkaran köyü olduk" dedi.

mustafa polat sivas kolluca en çok doktor çıkan köy