'4 Aydır Kaçak Yaşayan Biri İşe Girip Düzenli Hayat Kurduysa Asıl Problem Budur'

TAKİP ET

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan Suriyeli Kürtçü terörist Ahlam Albashir'in Türk sınırlarından kaçak olarak geçip Türkiye'ye bir hayat kurabilmiş olması tartışılıyor.

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 yurttaşımız hayatını kaybetti, 81 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Saldırıyı Kürtçü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin yaptığına ilişkin açıklamalar arka arkaya gelirken Uluslararası İlişkiler Profesörü Serhat Erkmen dikkat çekici bir noktaya parmak bastı.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulundan Prof. Dr. Serhat Erkmen, Kürtçü terör örgütüyle çalışan çok sayıda Arap kullanmasına rağmen canlı bomba eylemlerinde herhangi bir Arap'ı kullandığını bilmediğini söyledi. PKK'nın ilk kez bir Suriyeli Arap'ı kullanmasıyla karşı karşıya olduğumuzu belirten Erkmen, "Türkiye’deki Suriyeli ağı PKK ile işbirliğine yatkın mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Parayı Verdiğiniz Zaman Her İşi Yapan Var"

"Yatkın. Parayı verdiğiniz zaman her işi yapan var. Aynı ağ hem IŞİD’e, hem PKK’ya yatıyor. Bir kısmı insan kaçakçılığı yapıyor. Yasadışı organizasyonlara karışmış bir sürü yapı var. Bazıları hangi amaca hizmet ettiğini bilmiyor. Öyle bir alan oluşmuş ki ‘a' ya da ‘b’ örgütü tarafından rahatlıkla kullanılıyor."

"4 Aydır Kaçak Yaşayan Biri İşe Girip Düzenli Hayat Kurduysa Asıl Problem Budur"

Ahlam Albashir'in bir kurye, "ne halt ettiğini bomba patladığı zaman anlayan bir tip" olduğunu belirten Erkmen, "Hala sınırdan kaçak geçişler mümkün mü?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Geçmişe göre az mı? Az. Tedbirler yaradı mı? Büyük ölçüde. Hiç mi geçmiyor? Hayır, öyle bir şey söyleyemeyiz. Ama bence daha büyük bir sorun var: Kaçak bir kişinin bu kadar uzun bir süre çalışıyor olması. Dört aydır kaçak yaşayan biri işe girip düzenli hayat kurabildiyse asıl problem budur."

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

ahlam albashir 4 aydır kaçak yaşayan biri işe girip düzenli hayat kurduysa asıl problem budur suriyeli istiklal caddesi saldırısı bombalı saldırı