4 Günlük Bebeğini Arsaya Bırakıp Kaçarak Ölümüne Sebep Olan Anne Tutuklandı

TAKİP ET

Manisa'da bebeğini boş araziye bırakıp terk eden 17 yaşındaki anne tutuklandı.

Salihli'de yol kenarındaki boş bir arsaya giren vatandaşın battaniyeye sarılı halde bulduğu erkek bebeği hastaneye kaldırılmış ancak 4 günlük bebek kurtarılamamıştı.

Terk edilen bebekle ilgili arama çalışmalarına başlayan polis ekipleri ilçede son 1 hafta içerisinde doğum yapan kişilerin kayıtlarını incelemeye aldı. Bebeğin göbek kordon bağından alınan örneklerle annesinin kim olduğunu tespit eden ekipler, annenin yabancı uyruklu 17 yaşındaki N.H.A. olduğunu öğrendi. Ekipler, Yeşilova Mahallesi yakınlarında anne ve kardeşleri ile birlikte yaşayan N.H.A. ve amcasının oğlu olduğu iddia edilen A.A.'yı (20) yakalayıp gözaltına aldı.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen N.H.A., 'kasten adam öldürme, kasten adam öldürme suçunun üst soy veya alt soydan birine, eş veya kardeşe karşı işlenmesi, akrabalık ilişkisi olan kişinin öldürülmesi' suçlarından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, A.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

17 yaşındaki annenin ifadesinde hamileliğini ailesinden korktuğu için gizlediğini ve hastanedeki doğumun ardından bebeği boş arsaya bırakıp kaçtığını söylediği öğrenildi.

Öte yandan N.H.A.'nın eşinin ise yurtdışında olduğu iddia edildi.

manisa salihli erkek bebek ölü boş arsa anne tutuklandı