4 Yaşında Öldürüldü: Faili Meçhul Kaldı

TAKİP ET

Leyla Aydemir'i (4) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yusuf Aydemir beraat etti.

Şükran ve Nihat Aydemir'in 4 yaşındaki kızları Leyla, 15 Haziran 2018'de kaybolmuştu. Leyla'nın kaybolmasından 18 gün sonra Bezirhane köyüne 3 kilometre mesafedeki Kurudere mevkiinde cesene ulaşılmıştı.

4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümünün ardından başlatılan soruşturmada ikisi Leyla'nın öz amcası yedi kişi yargılanmaya başlamış, Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz yıl 2 Ekim'de verdiği kararında amca Yusuf Aydemir'i "çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "çocuğa karşı cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıl hapse mahkum etmişti.

Yusuf Aydemir hakkında verilen karar Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından bozularak Aydemir'in tahliyesi hükmedildi.

Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin kararına itiraz eden Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı, itiraz dilekçesinde tahliye kararının usul ve yasaya aykırı olduğu, Yusuf Aydemir ve maktül Leyla Aydemir'in babası Nihat Aydemir arasında uzun zamandır husumet olduğu ve gizli tanıklar ile dosyadaki tüm taraf ve tanık beyanlarından bu durumun anlaşıldığı belirtildi.

Başsavcılığın maktülün sanık Yusuf Aydemir tarafından kaçırıldığının ve öldürüldüğünün anlaşıldığını belirttiği itiraz dilekçesini reddeden Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi kararında, "Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nin istinaf incelenmesi sonucu 21 Aralık 2020 tarih, 2020/2803 Esas ve 2020/2781 Karar sayılı bozma hükmü kararı ile birlikte sanık Yusuf Aydemir’in tahliyesine yönelik kararında usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığından Cumhuriyet savcısının yerinde görülmeyen itirazın ‘reddine’, kararın itiraz edene Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nce tebliğine, dosyanın Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesine iadesine, dair, dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda 5271 sayılı CMK’nın 271’inci maddesi gereğince kesin olmak üzere, 24 Aralık 2020’de oy birliğiyle karar verildi" ifadelerine yer verdi.

Leyla'nın Davası Bugün Faili Meçhul Cinayet Olmuştur

Davanın ikinci duruşmasının görüldüğü Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yusuf Aydemir, Musa Aydemir, Mehmet Ali Aydemir, Ayşe Artam, Hatun Dursun, Besim Dursun ve Yıldırım Artam hakkında beraat kararı verildi.

Kararın ardından açıklama yapan Ayşegül Aydoğan, "Leyla tam 4 yaşındaydı ve bir dere kenarına öldürülüp acımasızca atıldı. Bugün okula gidecekti ama yok aramızda ama Leyla’ya bunu yapanlar 4 senedir aramızda. Bizler gibi markete gidip otobüslere biniyorlar. Bu insanları, bir başka çocuğa yine zarar vermek için halkın arasına saldık. Biz verilen kararı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ne utançtır ki Leyla davası, bugün faili meçhul bir cinayet olmuştur. Asla peşini bırakmayacağız. Bu dünyada adalet sağlanmadı ama öbür tarafta mutlaka sağlanacak" diye konuştu.

Mahkeme Bizi Neredeyse Hiç Konuşturmadı Bile

Leyla Aydemir'in anne ve babasının avukatı Erdoğan Tunç ise şu ifadeleri kullandı:

"Bugün duruşma yapıldı. Şaşkınlık içindeyim. İstinafın bozma ilamından sonra dosyaya yeni deliller sunduk ancak bunlar incelenmeye alınmadan önceki kurulan ara kararlardan vazgeçilerek yangından adeta mal kaçırılırcasına tüm sanıklar hakkında hızlıca beraat kararı verildi. Tüm sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını bir üst mahkeme olan istinaf mahkemesine taşıyacak, hukuk mücadelemiz devam edecek. Şu anda her şey bitmiş değil. Karara çok şaşırdık. Dosyada eksik bulunan birçok eksik vardı. Karar duruşması beklemiyorduk ancak mahkeme kendi kurduğu ara kararlardan vazgeçerek bugün sırf bir karar vermek adına dosyada çok önemli delilleri görmezden gelerek bu kararı verdi. Hatta bizi neredeyse hiç konuşturmadı bile. Dolayısıyla bu karar üzerine şaşkınlık içindeyiz."

Leyla Aydemir'i (4) öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yusuf Aydemir beraat etti 4 Yaşında Öldürüldü Faili Meçhul Kaldı