4 Yaşındaki Kız Çocuğuna Köpek Saldırısı

TAKİP ET

4 yaşındaki Alaz İkra İlhande, sahibinin elinden kaçan Danua cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

26 Eylül'de Düzce'nin Akçakoca ilçesi Orhangazi Mahallesi Hamam Caddesi'nde meydana gelen olayda, sahibinin elinden kaçtığı iddia edilen Danua cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

4 yaşındaki kıza saldıran köpeğin neredeyse kızın kulağını kopardığı ancak çevredeki vatandaşların müdahalesi ile küçük kızın kurtarılabildiği bildirildi.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığı sırada küçük Alaz'ın kulağının kopmak üzere olduğu, sevk edildiği araştırma hastanesinde Alaz'ın kulağına 300 dikiş atıldığı öğrenildi.

Sağlık görevlileri Alaz'ın bir duyma sorunu yaşamayacağını ancak yüzünde ve kulağında iz kalma ihtimali olduğunu açıkladı.

Orada Komşularım Olmasaydı Kızım Yaşamayabilirdi

Saldırıyı anlatan baba Sinan İlhande, "Komşumuzun köpeği, sahibinin elinden kaçarak kızıma saldırıyor. Komşularımın sayesinde altından alınıyor. Orada komşularım olmasaydı, kızım yaşamayabilirdi. En büyük hasar kulağında. Psikolojik olarak zaten söylemiyorum bile. Plastik cerrahide 4 saat müdahale ile ameliyat gerçekleşti.

Karşı taraftan şikayetçiyim. Buradan kızım sağlıklı şekilde çıktıktan sonra adalet çerçevesinde girişimlerde bulunacağım. Benim başıma geldi, başkasının başına gelmesin. Canımdan can gitti. Kızımın ameliyatta olduğu 4 saat bana 40 yıl gibi geldi. Bu yüzden kimsenin başına gelmesin. Köpeğin sahibini tanımıyorum. Alt sokakta olması gerekirken bizim sokaktaydı. Çocuk bilse gitmezdi. 'Bir anlık bir şey yapmaz' diyerek düşünüp yaklaşmış olabilir. Kızım arkadaşına gitmişti. Kızımın durumu şu an iyi ama kalıcı bir hasar olacak diyorlar.

Köpeğin alınması için gerekli mercilere başvuru yaptık. Şu anda henüz bir işlem yapılmış değil. Gerekli başvurularımızı yapacağız. Başkasının çocuğuna zarar vermesin. Benim canımdan can gitti. İnşallah herkes gerekli hassasiyeti gösterir ve bizim mağduriyetimizi görür" ifadelerini kullandı.

4 Yaşındaki Kız Çocuğuna Köpek Saldırısı