4 Yıl Sonra 'Şule İdil Dere' Davasında Karar Çıktı

TAKİP ET

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda yürüyüş yaparken hafriyat kamyonu altında can veren üniversite öğrencisi Şule İdil Dere'nin davasında karar çıktı. Kamyon şoförü dahil 3 kişiye caza verilirken 4 kişi beraat etti.

12 Mayıs 2016’da Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda üniversite öğrencisi Şule İdil Dere hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmişti. Genç kızın ölümünün ardından 4 yıl sonra kamyon şoförü Mümin Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTAÇ A.Ş. çalışanlarının “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6’şar yıla kadar yargılandıkları davada karar çıktı.

Dere’nin ölümünden 17 ay sonra kabul edilen iddianamede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) asıl işveren; İSTAÇ A.Ş. yüklenici firma olarak sorumlu kabul edildi. Tutuksuz yargılanan sanıklar şoför Mümin Kılıç, İBB Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü Kıyı Temizleme Şefi Saffet Altındağ, İBB Saha Sorumlusu Ergun Ata, İBB Saha Sorumlusu Harita Mühendisi Kamil Celal Yıldırım, İSTAÇ A.Ş. Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nde Yönetici İbrahim Ruhi Kelleci, İSTAÇ A.Ş. İş Sağlığı ve Güvenliği Şefi Zafer Karasaçlı ve İSTAÇ A.Ş. Asya Yakası Kıyı Temizlik Şefi Teyfur Bingöl’ün 2-6 yıl arası hapsi istendi.

İstanbul Anadolu 57'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada avukatlar hazır bulundu. Dere’nin annesi Nesrin Aslan da duruşmaya katıldı. İBB ve İSTAÇ çalışanı Şoför Mümin Kılıç' a 3 yıl 10 ay, diğer çalışanlar İbrahim Ruhi Kelleci' ye 2 yıl 11 ay, Zafer Karasaçlı'ya 2 yıl 1 ay hapis cezası verilirken Teyfur Bingöl, Saffet Altındağ, Ergün Ata ve Kamil Celal Yıldırım'ın ayrı ayrı beraatlarına karar verildi. 

Kararın ardından anne Nesrin Aslan "Adalete olan güvenimi yitirdim. Asıl sorumlular yargılanmadı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

şule idil dere 4 yıl sonra karar çıktı şule idil dere davası sonuçlandı anne ağladı istaç ibb kamyon altında kalan genç kız üniversiteli şulenin davası karar bağlandı anne adalet yerini bulmadı dedi kaza değil cinaye