4 Yıldır Evini Teslim Alamayan TOKİ Mağduru: 'Yaptığınız Bizi Pes Ettirip Haklarımızı Araplara, Suriyelilere Satmaktır'

TAKİP ET

4 yıldır evlerini teslim alamayan TOKİ mağdurları AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının 2019 yılında başlattığı '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi' kapsamında 4 yıldır evleri teslim edilmeyen vatandaşlar AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptılar. 

Konut fiyatlarının 3-4 milyona, aylık taksitlerin ise asgari ücret olan 17 bin TL'ye çıktığını belirten vatandaşlar isyan etti. 

Projeye, engelli oğlu adına giren Nevriye Coşar Tükenmez şunları söyledi: 

 “2020 yılında kazandığımız, hakkımız olan TOKİ’nin mağduruyuz. Ben 33 yıldır bodrum katta, rögarlar içerisinde yaşıyorum. Ben yüzde 93 engelliyim, protezliyim.Şu anda sizin bize yaptığınız sadece bizi pes ettirip elimizdeki haklarımızı alıp Araplara, Suriyelilere satmaktır” 

Evleri 4 yıldır teslim edilmeyen hak sahipleri ödeme planlarına karşılayamayacakları oranda zam yapılmasını AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto etti. Projenin başlangıcında kendilerine 240 ay taksit ve 0.49 kredi oranı taahhüt edilen TOKİ mağdurları, 180 aya indirilen taksit ücretlerine dikkat çekti. Eylem için bir araya gelen TOKİ mağdurları ödeme şartlarının 4 yıl önce taahhüt edilen şekilde gerçekleşmesini istedi. 

'Sizin Bize Yaptığınız Bizi Pes Ettirip Elimizdeki Haklarımızı Alıp Araplara, Suriyelilere, Afganlılara Satmaktır'

Projeye engelli oğlu adına giren Nevriye Coşar Tükenmez şunları söyledi: 

“2020 yılında kazandığımız, hakkımız olan TOKİ’nin mağduruyuz. Ben 33 yıldır bodrum katta, rögarlar içerisinde yaşıyorum. Ben yüzde 93 engelliyim, protezliyim. Bu bizim kazanılmış hakkımızdır. Önümüzde seçimler var. Sizde bizleri düşünün. İnanın ki, 3 otobüs değiştirerek geldim buraya. Benim oturduğum evin içerisinde insan yaşamaz. Umut ile bekliyorum. Hakkımızı alana kadar kesinlikle pes etmeyeceğiz.Şuanda sizin bize yaptığınız sadece bizi pes ettirip elimizdeki haklarımızı alıp Araplara, Suriyelilere, Afganlılara satmaktır.bBekliyorum 4 yıldır. Hayalle umutla bekliyorum. Erzincanlıyım ben. Benim burada vekilim var Serkan Bayram bizi neden burada yalnız bırakıyor. Biz İstanbulluyuz ve onu seçmiş bir kişiyiz. Neden gelmedi ben ona 2 kere 4 kere mesaj attım. Hakkımızı alana kadar kesinlikle pes etmeyeceğiz. Üyelerimiz lütfen imza atmayın hakkımızı mahkemeye taşıyalım. Bu gerçek bir dava bu şaka gibi bir dava değil. Benim umudumu, hayalimi yerle bir edemezsiniz. Bu yüksek ödemelerle biz nasıl ödeyelim. 7.500 TL maaş alıyorum. Benim gibi yüzde 93 engelliyi bu şekilde mağdur edemezsiniz”

'Ben Bu Taksidi Nasıl Ödeyeceğim' 

Mağdur Veysel Kaya ise şu sözleri kullandı: 

“Ben 55 yaşında 3 çocuk babasıyım. Biz, beş kardeşiz, hiçbir eyleme katılmadık. Hiçbir boykotumuz olmadı. Sabıkamız falan hiçbir şeyimiz yok. Biz vatanını milletini devletini seven insanlarız ama bizleri böyle sokaklara dökülmek, böyle sesimizi duyurmak şeklinde bizi mecbur bıraktılar. Çoluğumuzu, çocuğumuzu aldık buralara geldik. Bize verilen vaatler neydi, bize verilen sözler neydi? Biz bunları istiyoruz. 4 milyon liradan bize şu an ev veriyorlar, aylık taksitleri 17 bin lira şartı üzerine de 6 ayda bir memur maaş zammı oluyor. Yetiştiremeyiz bunu, mümkünatı yok. Ben 17 bin lira alıyorum asgari ücretli olarak. Ben bu taksiti nasıl ödeyeceğim”

 

 

toki mağdurları istanbul akp asgari ücret