45 Bin Kişiye Yanlış PCR Test Sonucu Verilmiş

TAKİP ET

İngiltere'de 45 bin kişiye yanlış PCR testi sonucu verildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

45 bin kişiye yanlış PCR testi sonucu verildiği iddiası üzerine harekete geçen İngiltere Ulusal Sağlık Servisi (NHS), iddianın doğruluğunu araştırmak üzere soruşturma başlattı.

Daily Mail'in haberine göre Wolverhampton'da bulunan bir PCR testi laboratuvarının çalışmaları 45 bine yakın test için yanlış sonuç verdiği iddialarıyla durduruldu.

Hükümetin PCR testleri için toplamda 120 milyon sterlin ödediği laboratuvarın 8 Eylül'den itibaren on binlerce testi yanlış sonuçlandırdığı ve birçok Çin Virüsü hastasına virüs taşımadığını söylediği iddia edildi.

Laboratuvar Tartışmalı Bir Firmaya Ait

Laboratuvarın PCR testi yapmak için hükümetle protokol imzalamasından kısa süre önce, Mayıs ayında kurulan ve PCR testlerini zamanında sonuçlandıramadığı ve müşterilerine geri ödeme yapmadığı için davalık olan Dante Labs'a ait olduğu ortaya çıktı. 

Firmanın çalışanlarının iş başındayken alkol aldığı ve kavga ettiği görüntüleri Ocak ayında ortaya çıkmış, görüntüler tepki çekmişti.

Britanyalı uzmanlar halka bunun sadece belli bir yerde yaşanmış bir sorun olduğunu belirterek PCR testi verme konusunda endişe etmemeleri çağrısında bulundu. Ancak laboratuvar hakkında soruşturma başlatılması sonrasında Batı Berkshire yönetimi 3 Ekim ila 12 Ekim arasında PCR testi yaptırmış tüm vatandaşlardan ikinci kez test vermelerini istedi.

45 Bin Kişiye Yanlış PCR Test Sonucu Verilmiş ingiltere west berkshire immense