450 Bin Sözleşmeli Çalışan Kadroya Geçecek

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Başkanlığına kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin bir kanun teklifinin sunulduğunu açıkladı. Elitaş, 28 Kasım 2022 tarihine kadar işe başlamış olan 458 bin 615 çalışanın kadrolu statüye geçeceğini bildirdi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis Başkanlığına kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesine ilişkin bir kanun teklifinin sunulduğunu açıkladı. Elitaş,  28 Kasım 2022 tarihine kadar işe başlamış olan 458 bin 615 çalışanın kadrolu statüye geçeceğini bildirdi.

Elitaş, sanatçılar için de farklı bir düzenleme yapılacağını ve Kültür ve Turizm Bakanının Devlet Opera ve Balesi ile ilgili özel bir açıklama yapacağını söyledi. Kanun teklifinin ilgili komisyonlara havale edilmesi ve önümüzdeki hafta Pazartesi veya Salı günü yasalaştırmayı planladıklarını ifade etti.

Elitaş, TBMM çalışanlarının 657 sayılı kanun kapsamında olmadığını hatırlattı. Uzman çavuşlar hakkındaki prosedürün devam ettiğini söyleyen Elitaş, sözleşmeli uzman çavuşların  çalıştıkları kurumlarda ihtiyaç varsa belli bir süre sonra memuriyet hakkı kazanabileceklerini açıkladı.

kadro kadoya geçecek sözleşmeli personel sözleşmeli mustafa elitaş