497 Sanığın Yargılandığı Son 15 Temmuz Davasında Karar Açıklandı

TAKİP ET

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasındaki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 497 sanığın yargılandığı davada mahkeme hükmünü açıkladı.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında TRT'de zorla darbe bildirisi okutan Fetullahçıların yargılandığı Muhafız Alayı davasında, aralarında eskiden alay komutanlığı yapan Muhsin Kutsi Barış ve Muhammmet Tanju Poshor'un da bulunduğu 497 sanık hakkındaki karar açıklandı.

Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatlarının da katıldığı, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde görülen davada sanıkların son sözlerinin dinlenmesinden sonra hükmünü açıklayan mahkeme reisi Murat İlhan, darbe bildirisini TRT'de okutan sanık eski Yarbay Ümit Gençer'i "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, TRT binasını işgal eden darbecilere liderlik eden eski Albay Muhammed Tanju Poshor'a ise 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Muhafız Alayı'ndan Genelkurmay Karargahı'nı işgale giden darbeci grubun başındaki eski Binbaşı Fedakar Akça ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın güvenliğinden sorumlu Köşk Muhafız Komando Birliği komutanı eski Binbaşı Osman Koltarla, müebbet hapse mahkum edildi.

Ayrıntılar gelmeye devam edecek.

497 Sanığın Yargılandığı Son 15 Temmuz Davasında Karar Açıklandı