5 Bin 500 Göçmen Çocuk New York Okullarını Felç Etmeye Yetti

TAKİP ET

New York okulları göçmen çocuk akınıyla felç oldu.

New York'taki okullar, göçmen akını nedeniyle felç oldu.

Kısa süre önce New York Belediye Başkanı Eric Adams, kenti hedef alan göçmen akınıyla baş edebilmek için olağanüstü hal ilan edildiğini açıklamıştı.

Cumhuriyetçilerin yönetimindeki eyaletlerin göçmenleri mülteci yanlısı politikaları savunan Demokratlar tarafından yönetilen eyaletlere gönderme kararının ardından New York, sığınmacıların yoğun olarak gittikleri kentlerden biri haline geldi.

New York Post'a konuşan bir öğretmen, "Bunaldık. Hepimizin sınıflarında göçmen öğrenciler var. Öğretmenler İspanyolca bilmiyor. Şu anda bize yardım edecek hiçbir kaynak yok ve bu çok güç bir durum" dedi.

Sınıflardaki Öğrenci Sayısı Bir Anda Arttı

Kızının okuduğu sınıftaki öğrenci sayısının bir anda 15'ten 20'ye çıktığından dert yanan 29 yaşındaki Maria, "Kızım üçüncü sınıfa gidiyor. Öğretmenler göçmen öğrenciler nedeniyle daha düşük seviye ödevler veriyorlar. Müfredatı kolaylaştırıyorlar. Kızım için bu ödevler çok kolay. Sınıfında birinci, ikinci ve üçüncü sınıf seviyelerinde öğrenciler var. Saçmalık bu" diye konutşu.

Veliler Çocuklarını Okullardan Alıyor

Öğretmenlerin göçmen akınıyla gelen öğrencileri eğitebilmek için kendi öğrencilerine verdikleri eğitimden taviz vermesi nedeniyle öfkeli anne-babalar çocuklarını okullarından alarak başka yerlere göndermeye hazırlanıyor. Maria, kızını başka bir okula göndermeye hazırlandığını söyledi. 45 yaşındaki bir başka veli olan Cooper ise 7 yaşındaki oğlunun okulunu değiştirmeye çalıştığını açıkladı.

Öğretmenler Resmi Rakamları Yalanlıyor

Bir anda yaklaşık 20 bin göçmen gelmesiyle birlikte şehrin barınma, eğitim ve sosyal hizmetler gibi konularda kapasitesi yetersiz kaldı. Belediye Başkanı Eric Adams geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada 5 bin 500 çocuğun devlet okullarına kaydolduğunu belirterek OHAL açıkladı. Fakat öğretmenler bu sayının doğru olmadığını belirtiyor. Resmi rakamlara göre 50 öğrencinin kaydedildiği bir okulun öğretmeni, gerçekte sayının 90 olduğunu belirtiyor.

5 bin 500 sığınmacı çocuk new york okullarını felç etmeye yetti göçmen