5 Çocuğu İstismar Eden Sanık 'Basit Cinsel İstismar' Suçundan 28 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Aldı

TAKİP ET

Kocaeli'nde 12 yaşından küçük 5 çocuğa karşı cinsel istismarda bulunan sanığa, 4 çocuğa "basit cinsel istismar" suçundan 28 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli'nde 12 yaşından küçük 5 çocuğu istismar ettiği iddiasıyla yargılanan sanık Sezer K.'ye 28 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Sanık Sezer K. Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, bulunduğu ceza infaz kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Daha önce verdiği mütalaasını tekrar ettiğini belirten duruşma savcısı, sanığın, mağdurlardan birine karşı atılı bulunan cinsel istismar suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından cinsel istismar suçundan beraat etmesini, diğer mağdurlara yönelik eylemlerinin ise "sarkıntılık" düzeyinde kaldığından sanığın eylemine uyan her bir mağdura karşı ayrı ayrı olmak üzere 3 yıldan 8 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti.

Müştekiler ve avukatları, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Son sözü sorulan sanık ise tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın, dört çocuğa yönelik sarkıntılık suretiyle on iki yaşından küçük çocuğun basit cinsel istismarı suçunu işlediğine karar verdi.

Mahkeme, sanığa 28 yıl 9 ay hapis cezası verdi, bir çocuğa karşı ise atılı suçun sanık tarafından işlendiğine dair her türlü şüpheden uzak, yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine hükmetti.

çocuk istismarı çocuk cinsel istismar istismar basit cinsel istismar hapis cezası kocaeli Körfez