5. Kattan 'Düştüğü' İddia Edilen Gamze Açar'ın Şüpheli Ölümü Hakkındaki İddianame Mahkeme Tarafından Kabul Edildi

TAKİP ET

5. kattan düştüğü iddia edilen Gamze Açar'ın şüpheli ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı.

Ankara'da iş görüşmesi için görüştüğü 3 kişinin cinsel saldırısına maruz kalan ve 5. kattan "düşerek" hayatını kaybeden Gamze Açar'ın şüpheli ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı. 

İddianamede şüpheli şahısların DNA profillerine Gamze'nin tırnaklarında rastlandığı belirtilirken, bu durumun şüphelilerin Gamze'ye cinsel istismarda bulunduğunun ve Gamze'nin buna direndiğinin kanıtı olduğu ifade edildi.

Bunun yanında iddianamede sanıkların "uyuşturucu krizi" iddialarının Gamze Açar'ın kanı ve saçı kullanılarak yapılan toksikoloji testi ile çürütüldüğü belirtildi.

İddianamenin Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek tutuklu 5 kişi hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kassten öldürme" suçlamasıyla dava açıldığı bildirildi.

Bu şüphelilerden R.D., M.D. ve M.E.D. bu suçlardan tutuklanırken H.E.G. ve E.E. adli kontrol şartıyla salıverildi.

Ne Olmuştu?

Ankara'da özel bir kolejde öğrenim görmekte olan Gamze Açar, 7 Kasım 2020'de internette gördüğü bir iş ilanına başvurarak R.D. isimli şahıs ile irtibata geçmiş ve Kızılcahamam'daki bir termal otele gitmişti.

Otelde kaldığı belirtilen odanın penceresinden 'düşerek' hayatını kaybeden Gamze Açar'ın şüpheli ölümü ülke gündemine oturmuştu.

5. Kattan 'Düştüğü' İddia Edilen Gamze Açar'ın Şüpheli Ölümü Hakkındaki İddianame Mahkeme Tarafından Kabul Edildi