5 Yaşındaki Çocuğu Öldürüp Tandıra Attılar: Anne ve Sevgilisi Yeniden Yargılanıyor

TAKİP ET

5 yaşındaki Eymen'i öldürüp tandıra atan anne ve sevgilisi yeniden yargılanıyor.

Eşi ölen Mine Durak'ın 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak'a iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı ihbarı üzerine harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri Eylül 2019'da başlattığı incelemede Eymen'e ulaşamadı, Mine Durak ise yakınlarının yanında bulundu.

Gözaltına alınan Mine Durak, polise verdiği çelişkili ifadelerde Eymen'in sevgilisi  Serkan Elçetin tarafından dövülerek öldürüldüğünü ileri sürdü. Mine Durak'ın gösterdiği yerde yapılan aramada ağzı tuğlayla kapatılmış tandırda bir poşet içerisinde elleri ve ayakları bağlı durumdaki Eymen'in cesedine ulaştı.

Gözaltına alınan Mine Durak, sevgilisi Serkan Elçetin ve onun kardeşi E. Elçetin sevk edildikleri adliyede mahkeme karşısına çıkarıldı. E. Elçetin adli kontrolle salınırken Mine Durak ve Serkan Elçetin hakkında tutuklama kararı verildi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüşen davada Mine Durak "nitelikli kasten öldürme" ve "eziyet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl hapse, sevgilisi Serkan Elçetin ise aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl hapse mahkum edildi. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi itirazlar üzerine Serkan Elçetin'in telefonunun incelenemediği ve bilirkişi incelemesi yapılması gerektiğine ve Mine Durak'ın cezai ehliyetinin olup olmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu'ndan rapor alınmasına karar verdi. Yeniden yargılama kararı veren mahkeme, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Bugün başlayan yeniden yargılamada İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, bozma kararını okudu ve Mine Durak'ın cezai ehliyeti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na başvurulduğunu ve 2 Eylül tarihine randevu verildiğini bildirdi. Serkan Elçetin'in cep telefonunda Eymen'e istismar görüntüsü olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi raporu talebinin Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Daire Başkanlığına gönderildiğini açıkladı.

Mahkeme, raporların beklenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

5 yaşındaki çocuğu eymen sadık durak öldürüp tandıra attılar anne sevgilisi yeniden yargılanıyor