50 Bin Hekim Yurt Dışına Gitmeye Hazırlanıyor

TAKİP ET

Hekimlerin yüzde 70'i yurt dışına gitmek istiyor, yüzde 50'si ise yurt dışına gitmek için hazırlık yapıyor.

Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında yayımladığı röportaj dizisinde konuşan birçok doktor, yurt dışına gidiş ya da gitmek isteme nedenlerini anlattı.

Bir doktor "Son zamanlarda yapılan çok ilginç bir istatistik var, hekimlerin yüzde 70'i yurt dışına gitmek istiyorlar. Ve hekimlerin yüzde 50'si de yurt dışına gitmek için hazırlık yapıyor. Bu çok büyük bir rakam, ülkemizde 101 bin hekim var, 50 bini yurt dışına gitmek için hazırlık yapıyor" diye konuştu.

Bir başka hekim ise "Almanca çalışıyoruz, benim kursumda şu an bir radyoloji uzmanımız var, 3 hemşiremiz var, 1 intörn doktorumuz var. Tamamen sağlıktan oluşuyor yani kurs. Dili yeterli seviyeye geldikten sonra istifayı basıp gidecek bir sürü arkadaşım var benim, sayamam" dedi.

Bir hekim adayı ise "Ben Almanya'yı tercih etmeyi düşünüyorum. Şu anda Almanca çalışıyorum. İki ay sonra da sertifika için sınava gireceğim. Asistanlık süreci biter bitmez gitmek istiyorum. Daha bugün hiç gitmek istemeyen Almanca öğretmenimle görüştü ve ders planladılar. Yerimizi yeni mezunlarla dolduracaklarını söylüyorlar ama yeniler daha fazla yüksek. İş o kadar korkunç bir boyutta ki hocalardan gitmek isteyenler var. Adam yandal profesörü ama yurt dışında teknikerlik yapmak istiyor. Çok acı bir durumla karşı karşıya kalacağız böyle giderse" ifadelerini kullandı.

Röportajlar şu şekilde:
 

nevşin mengü 50 bin hekim yurt dışına gitmeye hazırlanıyor