500 Bin Dolarlık "Sanat" Eserini Kafalarına Göre Boyadılar: Katılımcılara Açık Olduğunu Düşündük

TAKİP ET

Güney Kore'de bir alışveriş merkezinde sergilenen 500 bin dolarlık "sanat" eserini boyayan çift, "Katılımcılara açık olduğunu düşündük" diyerek savunma yaptı.

Güney Koreli bir çift, Seul’deki Lotte World Alışveriş Merkezi’nde sergilenen yaklaşık 500 bin dolar (yaklaşık 4 milyon 100 bin Türk Lirası) değerinde olan bir sanat eserini kafalarına göre boyadı. Çift, sergilenen soyut resmin katılımcılara açık olan bir eser olduğunu düşündükleri için böyle bir maskaralık yaptıklarını söyledi.

Harlem doğumlu ve JonOne olarak tanınan John Andrew Perello'ya ait soyut resmin sergilendiği alanda, sanatçının bu eseri oluştururken kullandığı boya kutularına ve fırçalara yer verildi. Bu yüzden resmi gelişigüzel boyayan çiftin yanlış bir izlenime kapılmasını anlayabildiklerini açıklayan galeri yöneticisi, söz konusu çift hakkında herhangi bir suçlama yapmamaya karar verdi.

Lotte World'deki serginin sorumlusu Kang Wook, çiftin esere eklediği üç siyah çizgi ile ilgili sanatçıyla görüştüklerini ve eserin aslına uygun olarak onarılmasına ilişkin henüz herhangi bir karar vermediklerini belirtti. Yaşanan bu olaydan sonra eserin önüne tel örgüler çekilip “dokunmayın” yazan uyarılar konuldu.

Resim soyut resim sanat galerisi sanat eserini boyayan çift sanat eserini kafasına göre boyadı Güney Kore Seul JonOne John Andrew Perello Lotte World AVM resim sergisi