50/D Sorununun Ele Alınacağı 'Güvencesiz Meslek, Belirsiz Gelecek:50/D Raporu Sanal Mitingi' Düzenlenecek

TAKİP ET

Akademik alanda yaşanan 50/D sorununun ele alınacağı bir sanal miting düzenleneceği duyuruldu.

Akademik alanda yaşanan 50/D mağduru araştırma görevlilerin sorunlarına değinmek amacıyla "Güvencesiz Meslek, Belirsiz Gelecek: 50/D Raporu" adıyla bir sanal miting düzenleneceği duyuruldu.

Eğitim Bir-Sen'in koordinasyonunu üstlendiği ve Genç Memur-Sen ile Genç Akademisyenler Birliği'nin katkılarıyla hazırlanan 'sanal miting', 27.04.2021 Salı günü saat 15.00'te Zoom platformu üzerinden yapılacak.

Seslerini yetkililere ve basın organlarına duyurmayı hedefleyen 50/D mağdurları, yapacakları toplantıda, 50/D raporunun içeriğini katılımcılarla paylaşacak, bu sorunla ilgili yaşanan tecrübeleri ve probemleri dile getirecek.

Toplantı için ayrıca, Twitter'da bir 'hashtag' çalışması da başlatılacak.

50/D Sorunu Nedir

Akademik kadroları kapsayan ve Ocak 2018'de yapılan düzenleme ile birlikte 50/D sorununu gündeme geldi. Söz konusu düzenlemenin ardından üniversitelere gönderilen genelgeyle “01.01.2018 tarihinden önce 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesi kapsamında atanan araştırma görevlilerinin yeniden atanması haricinde 01.01.2018 itibarıyla 2547 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin (a) fıkrası kapsamında atama yapılmaması” ifadesi, araştırma görevlisi atamalarının tümünün 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 50/D statüsüne göre yapılmasını zorunlu kıldı. Bu durum da araştırma görevliliği kadrolarının lisansüstü eğitim süresince geçerli olması anlamına gelerek araştırma görevliliği için kadro bekleyen veya 50/D kadrosuyla görevde olan öğrencilerin mağdur olmasına sebep oldu.

Söz konusu durumdan etkilenen kişiler, kendileri ile aynı işi yapmakta olan diğer kadro sahipleri (33/A ) ile benzer haklara sahip olabilmek için seslerini duyurmaya çalışıyor.

50/D sorunu sanal miting toplantı zoom eğitim bir-sen genç memur-sen genç akademisyenler birliği katkıları düzenlenecek güvencesiz meslek belirsiz gelecek 50/D raporu rapor katılımcılar akademisyenler araştırma g