50'yi Aşkın Barodan Feyzioğlu'na Karşı Ortak Aday

TAKİP ET

50'den fazla baro, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimlerinde Metin Feyzioğlu'na karşı ortak aday çıkardı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimlerinde, mevcut başkan Metin Feyzioğlu'na karşı 50'nin üzerinde baro ortak aday çıkardı.

Duvar'dan Müzeyyen Yüce'nin haberine göre Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, 50'den fazla baronun ortak odayı olarak belirlendi.

Söz konusu muhalif baroların başını İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir gibi şehirlerin baroları çekiyor. Baroların Eskişehir'de yaptıkları toplantıda Erinç Sağkan'ı ortak aday olarak belirledikleri bildirildi.

Çoklu baro düzenlemesi ile birlikte TBB'nin delege sayısı 477'den 348'e düşürülmüştü. Delege sayılarının düşürülmesi ile birlikte TBB seçimlerinde Anadolu barolarının etkinliği ön plana çıkarıldı.

Son dönemde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yakın pozlar vermeye başlayan Feyzioğlu'nun İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki barolar tarafından desteklenmesi bekleniyor.

50'nin üzerinde baronun net olarak desteğini alan Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan'a, Eskişehir'deki toplantıya katılmamasına karşın birçok baronun da destek vereceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Adaylığını Twitter hesabından duyuran Erinç Sağkan, "Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm. Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı üçlemesinden soyutlanmaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; tüm baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğine ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Seçimler 4-5 Aralık'ta yapılacak.

50'den Fazla Barodan Feyzioğlu'na Karşı Ortak Aday erinç sağkan