547 Milyon TL Zarar Eden Çaykur'dan 'Ayasofya Çayı'

TAKİP ET

Varlık Fonu'na devredildiği günden sonra 547 milyon TL zarar eden Çaykur, Ayasofya için özel çay üretti.

2017 yılında Türkiye Varlık Fonu'na devredilen Çaykur'un 2020 yılında 547 milyon lira zarar ettiği öğrenilmişti. Rekor zararı TBMM KİT Komisyonu'nda masaya yatırılan Çaykur, yeni bir projeyle halkın karşısına çıkmaya hazırlandığını söyledi.

'Ayasofya' adını taşıyan yeni çaya ilişkin konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, ürünü gelecek günlerde piyasaya çıkartmaya hazırlandıklarını söyledi.

Alim, "Bazı markalarımızı bu yer adlarıyla isimlendirdik. Bunların arasında sırasıyla Ovit, Ayder, Trabzon Uzungöl, Erzurum Palandöken, Artvin Kafkasör, Kemalpaşa Elekaltı, Tirebolu Elekaltı, İstanbul Ayasofya, Farabi ve Keyif çayları var. Bu yeni ürünlerimiz piyasaya çıkmak üzere" dedi.

Yurt dışındaki büyükelçilik, konsolosluk, ticari ataşelik ve müşavirlik gibi 223 adet farklı noktaya yazılarla ulaştıklarını belirten Alim, "Bulundukları ülkelerde çalışabileceğimiz yerli, yabancı fark etmeksizin ulaşabileceğimiz ticari partner, temsilcilerle bağlantı kurabilme veya bir araya gelebilmek için iletişim ve irtibat destekleri istedik" diye konuştu.

 

çaykur çay ayasofya zarar tbmm kit komisyon