550'den Fazla Çocuğu Olan Sperm Bağışçısına Mahkeme Yasağı

TAKİP ET

Hollanda'da bir mahkeme, dünya genelinde 550-600 çocuğu olduğunu söyleyen bir adamın sperm bağışlamasını yasakladı.

Hollanda'da Donör Çocuk Vakfı ve bir anne, yüzlerce çocuğun biyolojik babası olduğu belirlenen ancak "kara listede" bulunan Hollandalı sperm bağışçısı Jonathan M. hakkında dava açtı.

Sperm bağışı yoluyla çocuk sahibi olan aileler, aynı bağışçıdan olan yüzlerce çocuğun ensest ya da akraba evliliği riskiyle karşı karşıya kalabileceğinden endişe duyuyor.

Hollanda yasaları, bir bağışçının en fazla 12 kadına sperm vermesine ve en fazla 25 çocuğun babası olmasına izin veriyor. Ancak Jonathan M.'nin, yasal engellere rağmen 102 çocuğun biyolojik babası olduğu belirlendi.

Hollanda, Jonathan M.'yi, sperm bağışı yapmaması için kara listeye aldı. Ancak buna rağmen Jonathan M.'nin bağış yapmayı sürdürdüğü belirlendi. Jonathan M.'nin şu anda dünyanın çeşitli ülkelerinde kendi spermlerinden dünyaya gelen 550 çocuğu olduğu belirtiliyor.

Donör Çocuk Vakfı, Hollandalı Sperm Bağışçısına Karşı Harekete Geçme Kararı Aldı

Donör Çocuk Vakfı, Hollandalı sperm bağışçısına karşı harekete geçme kararı aldı ve bu durumdan ulusal hükümetlerin sorumlu olduğunu belirtti.

Hollanda'da 2004'ten bu yana isimsiz sperm bağışı yasak ve çocuk 16 yaşına geldiğinde biyolojik babasının kimliğini öğrenebiliyor.

Aynı bağışçıdan olan çocukların birbirleriyle ilişki kurmasını ve kalıtsal hastalıkların yayılmasını önlemek ve için bir donörün sperminden en fazla 25 çocuk yapılmasına izin veriliyor.


 

hollanda jonathan meier sperm sperm bağışçısı ensest ilişki