6 AB Ülkesi Afganistanlı Yasa Dışı Göçmenleri Geri Göndermek İçin AB Komisyonu'na Başvurdu

TAKİP ET

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda ve Yunanistan, sığınma başvuruları reddedilmiş Afganistanlı göçmenleri sınır dışı etmek istiyor.

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda ve Yunanistan, Afganistan Kabil hükümeti ile görüşerek mevcut iade anlaşmasının devamını sağlamak için Avrupa Birliği Komisyonu'na başvurdu.

Geçtiğimiz ay Kabil hükümetinin Dışişleri Bakanlığı AB ülkeleri ile iletişime geçerek vatandaşlarının sınır dışı edilmesini 3 ay süreyle askıya alınması için talepte bulunmuştu.

Finlandiya, İsveç ve Norveç, Afganistan'ın bu talebini kabul etmişti. Bununla birlikte söz konusu 6 AB ülkesi Hollanda, Almanya, Avusturya, Belçika, Yunanistan ve Danimarka mevcut anlaşmanın devam ettirilmesi için AB Komisyonu'na başvuruda bulundu.

AB Komisyonu'na başvuran 6 AB ülkesi bu anlaşmanın sürdürülebilmesi için Kabil hükümetine gereken tüm desteğin verilmesi gerektiğini açıkladı.

Diğer 5 ülkeyle birlikte Brüksel'e başvurduklarını belirten Danimarka Göç ve Uyum Bakanı Matias Tesfaye, "sığınma talebi kabul edilmeyen Afgan vatandaşlarının sınır dışı edilebilmesinin hükümet için önemli olduğunu" kaydetti.

 

6 AB Ülkesi Afganistanlı Yasa Dışı Göçmenleri Geri Göndermek İçin AB Komisyonu'na Başvurdu