6 Aylık Miray Bebeğin Ölümüne İlişkin Davada Kusur Tespiti İçin Dosya Bilirkişiye Gönderildi

TAKİP ET

6 aylık Miray bebeğin ölümünden sorumlu tutulan 2 doktorun kusurlarının belirlenmesi için dosya bilirkişiye gönderildi.

6 yıl önce Fatih'teki bir özel hastanede vücuduna 1 doz verilmesi gereken ilacın 10 doz verilmesi sebebiyle hayatını kaybettiği iddia edilen 6 aylık Miray bebeğin ölümüne ilişkin 2 doktorun yargılandığı davada, sanıkların kusurlarının tespiti için dosya bilirkişiye gönderildi.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Elvis K. ve Nurettin Onur K.'nın avukatları katıldı. Duruşmada Miray bebeğin annesi Nurcan Türkan ve babası Şahin Türkan ile avukatları da hazır bulundu.

Adli Tıp Kurumu Raporu Mahkemeye Ulaştı

Miray bebeğin ölümüne dair Adli Tıp Kurumu 8'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından mahkemeye gönderilen raporda, Miray Türkan'ın ölümünün digoksin intoksikasyonu (zehirlenme) ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği bildirildi.

Verilen ilacın dozunun normal uygulama dozundan yüksek olduğu ve bu nedenle Doktor Elvis K.'nin ilaç uygulamasının hatalı olduğu, hatalı eylemle ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu belirtildi.

Raporda, 19 Kasım 2015’te Doktor Nurettin Onur K. tarafından digoksin tedavisine başlandığı ve bu kararın tedavi için uygun olduğu ifade edildi. Fakat ilaç enjekte eden doktorun Elvis K. olduğu ve ilaç dozu konusunda Dr. Nurettin Onur K.'ye danışılmadığı, bu sebeple Dr. Nurettin Onur K.'nin tıbbi uygulama hatası olmadığı kaydedildi.

Raporda ayrıca yapılan işlemlerin tıp kurallarına uygun olduğu, hastane yönetimi ve bebeğin tedavisine katılan diğer hekim ve sağlık personelinin tıbbi uygulama hatası bulunmadığı, yoğun bakım dışı takip ve tedavisinin tıp kurallarına uygun olduğu görüşü bildirildi.

"Raporlar Yeterli Değildir"

Sanık Elvis K.'nin avukatı yaptığı savunmada "Müvekkilimin ilacı kullanmasını isteyen diğer sanık olan doktordur. Bu sebeple raporlar yeterli değildir.Bu nedenle Adli Tıp Genel Kurulu'ndan rapor alınmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanık Nurettin Onur K.'nın avukatı ise müvekkilinin üzerine atılı suçlamaları reddettiğini ifade etti.

Müşteki avukatı ise söz alarak sanıkların en üst hadden ceza almasını talep etti.

Kusur Tespiti Yapılacak

Mahkeme heyeti dosyanın bilirkişiye gönderilerek, davaya konu olan olayda sanıkların kusurlarının tespit edilmesine karar verdi. Duruşma da eksik hususların giderilmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.

avukat müşteki 6 aylık bebek miray türkan miray bebek dosya bilirkişi kusur tespiti için amacıyla gönderildi mahkeme duruşma dava ceza zehirlenme doz uygulama order