6 TL İçin Cinayet İşleyen Kuryeye Müebbet

TAKİP ET

6 TL vermediği için 77 yaşındaki Meral Ahmetoğlu'nu öldürdüğünü söyleyen moto kurye Recep Yaz'a ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Döner aldıktan sonra 6 TL'lik borcunu ödemediği için 77 yaşındaki Meral Ahmetoğlu'nu öldüren ve yaşlı kadının eşyalarını çalan moto kurye Recep Yaz'ın duruşması Bakırköy 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya Ahmetoğlu'nu iple boğarak öldüren Yaz ve tutuksuz sanıklar Mertcan ile Uğurcan Macit kardeşler Ses ve Görüntü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile bağlandı. Mütalaaya karşı savunması sorulan sanık Recep Yaz, “Önceki savunmalarımı tekrar ederim. Son sözüm de yoktur” dedi.

Mahkeme heyeti, Yaz hakkında  ‘nitelikli kasten öldürme' suçuna ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdikten sonra Yaz'ın sabıkasız oluşu ve cezanın geleceğine etkisini değerlendirmeye alarak müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.  Yaz'a ‘geceleyin konutta yağma' suçundan da önce 11 yıl, sonra iyi hal indirimiyle 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

Tutuksuz sanıklar Uğurcan Macit ile Mertcan Macit kardeşlere ise beraat verildi.

meral ahmetoğlu recep yaz moto kurye 6 tl döner 77 yaş