6 Yaşında Bir Çocuk Su Deposuna Düşerek Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

6 yaşında bir çocuk Büyükçekmece'de bir hamama ait su deposuna düşerek yaşamını yitirdi.

Dün akşam Büyükçekmece ilçesi Dizdariye Mahallesi'nde gerçekleşen acı verici olayda, 6 yaşındaki Poyraz Tok arkadaşlarıyla birlikte evinin yakınlarındaki bir parka oynamaya gitti. Arkadaşlarıyla birlikte parkı dolaşan küçük Poyraz hamamın çatısına çıktı. İddiaya göre, küçük Poyraz hamamın su deposunun kapağının kırılmasıyla 4 metre derinlikteki depoya düştü.

En son akşamüzeri çocuklarından haber alan aile endişelenerek sokağa çıktı ve küçük Poyraz'ı park çevresinde aramaya koyuldu. Ailenin çocuklarını bulamaması üzerine Poyraz'ı aramaya katılan mahalle sakinlerinden birisi çocuğu en son hamamın etrafında gördüğünü söyleyince aile ve komşuları hamama gitti. Hamamın çatısına çıkan aile üyeleri küçük Poyraz'ın hamamın su deposunun içinde cansız durduğunu görünce çocuğu depodan çıkararak hayata döndürmeye çalıştı.

Ailesinin kalp masajı yapmaya çalıştığı küçük Poyraz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olayı anlatan acılı anne Sultan Kökçül, "İşten geldiğimde evin önünde oynuyordu. Sonra çocuklarla birlikte buraya gelmişler. Buraya çıktığını görmüşler. Yanında arkadaşları varmış. Belki burada güvenlik şeridi olsaydı belki o çocuk oraya çıkmazdı. O merdiven orda olmasaydı çıkmazdı. Kendisini bilen bir çocuktu. Oraya çıkacak bir çocuk değildi. Bugün benim başıma geldi yarın bir gün başka bir çocuğun başına da gelebilir. Kuyunun üzerinde demir değil tahta varmış Polis tahtayla birlikte içine düşmüş dedi. Kendimiz çıkardık oradan hastaneye götürüldü. Orda da kalp masajı yapmışlar" dedi. Oğlunun kaybının acısıyla ağlayan anne Sultan Kökçül'ül baygınlık geçirdiği bildirildi.

Küçük Poyraz'ı ararken aileye yardım eden Kökçül ailesinin komşusu Mehmet Pişkin ortada büyük bir ihmalin bulunduğunu belirterek, "Burası çocuk parkı merdiven daima orada. merdiveni yan konulması lazım. kolaylıkla çıkılıyor. Belki de çocuğu ittiler bilemiyoruz" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

6 Yaşında Bir Çocuk Su Deposuna Düşerek Hayatını Kaybetti büyükçekmece hamam poyraz kökçül sultan kökçül dizdariye