6 Yaşındaki Çocuğa İstismar Davası: AKP'nin Sapanca İlçe Başkanı, Yusuf Ziya Gümüşel'in Yeğeni Çıktı

TAKİP ET

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, AKP'nin Sapanca İlçe Başkanı'nın, 6 yaşındaki kızını "evlendiren" İsmailağa örgütüne bağlı mürteci Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in yeğeni olduğunu yazdı.

Türkiye, İsmailağa örgütüne bağlı mürteci Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi 6 yaşındayken evlendirmesi ve H.K.G.'nin yıllarca istismara maruz kalmasının ortaya çıkmasıyla sarsıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, örgüt elebaşı Yusuf Ziya Gümüşel'in yeğeninin AKP Sapanca İlçe Başkanı olduğunu yazdı.

6 Yaşındaki Çocuğun İstismarına İlişkin 'Takipsizlik' Kararı Veren Savcı Hakkında Soruşturma

6 Yaşındaki Çocuğa İstismar Davasında İddianame Kabul Edildi

Kadir İstekli'nin olay ilk açığa çıktığında meselenin üstünü "Yaşını büyüttük. Yoksa ben giriyordum içeri" sözleriyle örttüklerini kaydeden Terkoğlu, "Savcının, çocuk istismarını örten kişinin üstüne gitmemesi şaşırtıcı" diye yazdı.

Hiranur Vakfı'nın İstanbul dışında Sapanca'da üslendiğini savunan Terkoğlu, "Peki bu durumla mücadele etmesini beklediğimiz hükümetteki AKP’nin Sapanca ilçe başkanı kim? Adı Yunus Gümüşel. İsim benzerliği değil. Yusuf Ziya Gümüşel’in ağabeyinin oğlu, yeğeni. Sapancalılar iki ismin zaman zaman görüştüğünü anlatıyor. Burada parti cemaati, cemaat de partiyi destekliyor. Yunus Gümüşel’in, tecavüze uğrayan HKG’nin de yakın akrabası olarak, meseleyi bilmemesi imkânsız. Bunları sormak için aradığım AKP il ve ilçe teşkilatının, nedense telefonları açılmak bilmedi." ifadelerini kullandı.

Mağdur H.K.G. de ifadesinde Sapanca'da bir evlerinin olduğunu ve Kadir İstekli'nin burada da kendisini istismar ettiğini belirtmişt.

yusuf ziya gümüşel yunus gümüşel barış terkoğlu hiranur vakfı 6 yaşındaki çocuğa istismar