6 Yaşındaki Çocuğu 1.5 Metreden Yere Fırlatan Müdür Yardımcısının Görev Yeri Değişti

TAKİP ET

Muğla'nın Milas ilçesindeki Sakarya İlkokulu öğrencisi 6 yaşındaki E.S.'yi 1.5 metreden yere fırlatıp, çocuğun günlerce yürümekte zorluk çekmesine sebep olan müdür yardımcısı Mehmet Serkan G.'nin görev yerinin değiştirildiği ortaya çıktı.

6 Ekim tarihinde Muğla'nın Milas ilçesinde yer alan Sakarya İlkokulu'nda 6 yaşındaki E.S.'yi 1.5 metre yükseklikten yere fırlatan ve çocuğun sırtının morarmasına sebep olmasının yanı sıra çocuğun günlerce yürümekte zorluk çekmesine neden olan müdür yardımcısı Mustafa Serkan G.'nin görev yerinin değiştiği ortaya çıktı.

Muğla'da Bir Müdür Yardımcısı 6 Yaşındaki Çocuğu Yere Fırlattı

Durumun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de bildirilmesi üzerine Mehmet Serkan G. hakkında idari soruşturma başlatılıp, 19 Ekim’de açığa alındı. İdari para cezası verilen Mehmet Serkan G., 3 Kasım’da tekrar görevine iade edildi. Mehmet Serkan G. hakkında adli soruşturma sürerken, olaya dair güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Mehmet Serkan G.’nin E.S.’yi koltuk altından tutup, diğer öğrencilerin gözü önünde sınıfın içine doğru fırlatması yer alıyor.

Muğla Valiliği Açıklama Yaptı

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından bu kez Milli Eğitim Bakanlığı’nca müfettiş görevlendirildi, öğretmenin görev yeri değiştirildi. Mehmet Serkan G., ilçeye bağlı kırsal bir mahalledeki okulda görevlendirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da aile için avukat görevlendirdiği belirtildi. Muğla Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “28.11.2023 tarihinde ulusal ve yerel basında yer alan ‘Milas Sakarya İlkokulu’nda öğrenciye yönelik şiddet’ konulu haberle ilgili olarak, Valiliğimizce konunun aydınlatılması amacıyla çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmış olup süreç hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

Sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen anne S.Ö.S., “Olayın kamuoyuna yansımasının ardından konuya hızlıca müdahale ederek, önleyici tedbirleri devreye sokan, başta Muğla Valiliği ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerimize gerekli hassasiyeti gösterdikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunarız. (DHA)

çocuğu yere fırlattı muğla müdür yardımcısı görev yeri değişti