6 Yaşındaki Ece, Restoranda Yediği Köfte Nedeniyle Hayatını Kaybetti: Kardeşi Yoğun Bakımda

TAKİP ET

6 yaşındaki Ece Melisa Mercankaya İzmir'de bir restoranda yediği yemeğin ardından hayatını kaybetti.

Emlak danışmanı Cihan Mercankaya (47) ve Hasret Mercankaya (33), Belçika'dan tatil için Aydın'ın Didim ilçesindeki yazlık evlerine geldi.

Meme kanseri olan Hasret Mercankaya, 13 Nisan'da kontrolleri için Didim'den İzmir'deki özel bir hastaneye geldi. Buradaki kontrollerin ardından gittikleri bir restoranda Mercankaya patlıcan yemeği, çocukları ise sulu köfte yedi.

Önüne gelen sulu köftenin tamamını bitiren Ece Melisa Mercankaya, Ege Mercankaya ve anneleri Hasret Mercankaya rahatsızlandı. "Başımı bile kaldıramıyordum" diyen acılı anne, "Acile gittik. Serum taktılar ve kan aldılar. Bir şey olmadığı söylendi. Ben sonrasında 5 gün boyunca acile gittim. Doktorlar her seferinde 'bir şey yok' dedi. Durumu ağırlaştı. Aydın'a sevk ettiler. O gün yoğun bakıma alındı. 12 saat sonra yaşamını kaybetti" diye konuştu.

"Diğerinin Acısı Sürerken, Dayanamam"

Küçük Ege ise yoğun bakım altında tutuluyor. Oğlunun kalbinin durabileceğini söylediklerini belirten Mercankaya, "Hala ortada bir teşhis yok. Kanını aldılar tahlil için. '5 gün bekleyeceksiniz' diyorlar. Bir şeylerin çok hızlı olması lazım. Sağlık Bakanım, lütfen yardım edin. Bu çocuğum kurtulsun. Ne olur bu çocuğumu kurtarın. Bu da ölmesin. Dayanamam. Diğerinin acısı sürerken, dayanamam. Yaşasın istiyorum. Bu test sonuçlarının biraz daha hızlandırılmasının bir imkanı yok mu?" diye sordu.

Detaylı Otopsi 2 İla 4 Ay Arasında Sürebiliyormuş"

Baba Cihan Mercankaya ise "Oğlum pazar gününden beri yoğun bakımda, hayat mücadelesi veriyor. Çok üzgünüm. Didim'de keşke daha önce müdahale edilseydi. Kaç gündür yoğun bakımda hala teşhis yok. Ön otopsi raporunda ölümü hala belirsiz. Detaylı otopsi ise 2 ila 4 ay arasında sürebiliyormuş" dedi.

6 yaşındaki ece melisa mercankaya hasret cihan restoranda yediği köfte nedeniyle hayatını kaybetti kardeşi ege yoğun bakımda