60 Caretta Caretta Otelin Yürüyüş Bandına Sıkışarak Öldü

TAKİP ET

Belek'te bir otelin kumsala koyduğu ahşap yürüme bandının altında kalan 60 caretta caretta öldü.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek Mahallesi'ndeki bir otelin kumsala koyduğu ahşap yürüme bandının altında sıkışan 60 caretta caretta öldü. 

Turistik bir tesisin caretta carettaların yuvalama alanlarının üzerine ahşap yürüme bandı koyduğunu fark eden Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) üyelerinin bandı kaldırmasıyla ortaya çıkan olayda, yürüme bandının 60 yavru kaplumbağanın ölümüne neden olduğu tespit edildi.

İnsan Faaliyetleri Doğanın Düzenine Müdahale Ediyor 

EKAD Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Fuat Canbolat, bu hafta buna benzer bir olay daha yaşandığını belirtti. İnsan faaliyetlerinin nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettalara zarar verdiğini ifade eden Canbolat, “Kuluçka süresi sona eren yuvaları açarak sayım yapıyoruz ve yuva içerisinde sıkışıp çıkamayan yavru kaplumbağaların denize ulaşmasına destek oluyoruz. Tam da bu işlem için çalışma yapan ekibimiz, yuva üzerine konulan yürüme bandını ilk tespit ettiğinde yavrular yuvadan yeni çıkıyordu ve canlıydı. Onları kurtardık. Lakin başka bir tesisin kumsalında dün tespit edilen yavrular, ilkindeki kadar şanslı değildi. Yuvalama alanının üzerinde bir tesis ahşap yürüme bandı koymuş. Kumsaldaki yuvada yumurtadan çıkan yavru carettalar, ahşap ve ağır yürüme bandını kaldıramadığı için oracıkta sıkışarak ölmüş. İnsan faaliyeti nesli tehlike altındaki bu canlılara bir kez daha zarar vermiş ve doğanın düzenine bir kez daha müdahale etmiştir" dedi.

 

antalya serik belek 60 caretta caretta otel yürüme bandı öldü