600 Bin Nüfuslu Şehirde 10 Günde 4 Bin Yeni Vaka

TAKİP ET

CHP'li Tutdere, Adıyaman'da Eylül ayının başından bu yana PCR testleri, karantinaya alınan bölgeler ve tomografi sonuçları ile tespit edilen 4 binden fazla hasta olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yayımladığı yazılı açıklama ile Türkiye'nin Çin Virüsü ile mücadelesinde geldiği noktayı somut bir şekilde gözler önüne serdi. Korkutan tablo 630 bine yakın nüfusa sahip Adıyaman'da sadece son 10 günde 4 bini aşkın yeni vaka tespit edildiğine işaret ediyor.

Tutdere, açıkladığı sayıyı PCR test çalışmaları verileri, Valilik tarafından açıklanan sayılar ve tomografi sonucunda koronavirüse bağlı zatürre olduğu tespit edilen pozitif vakalara dayandırdı. CHP'li Vekil, Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün talep edilen detaylı bilgileri paylaşmaktan da imtina ettiğini kaydetti.

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere'nin açıklamaları şöyle:

"Eylül ayının geride bıraktığımız 10 günün de Adıyaman’da PCR Test çalışması sonucu tespit edilen 1200’ün üzerinde yeni vaka var. Bunun yanında Valilik tarafından açıklanan verilerde 9 Eylül itibarıyla 535 hanede 632 kişinin test sonucunun pozitif olması nedeniyle ikametinde karantinaya alındığını görmekteyiz. Ancak bununla da bitmiyor. PCR testi dışında bir de tomografi ile pozitif olduğu tespit edilen hastalar var. Uzmanlar tarafından tomografi sonucunda koronavirüse bağlı zatürre olduğu tespit edilen pozitif hastaların çoğuna PCR testi gerek görülmediği için sadece tomografide pozitif olanlar da eklendiğinde 10 günlük toplam vaka sayısı 4 bini aşıyor. 10 günde 4 binin üzerinde vaka çok vahim. Ne yazık ki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor."

koronavirüs çin virüsü covid-19 zatürre karantina abdurrahman tutdere adıyaman chp pcr testi valilik