62 Maden İşçisinin Çin Virüsü Testi Pozitif Çıktı

TAKİP ET

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, Covi-19 testi yapılan 1080 maden işçisinden 62'sinin testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), yeni tip koronavirüs semptomlarının görülmesi üzerine 300 maden işçisine test yapıldığını ve çıkan sonuçların 19 işçiye koronavirüs bulaştığını ortaya koyduğunu duyurdu.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil de toplamda 1080 maden işçisine test yapıldığını ve Çin Virüsü'ne yakalanan işçi sayısının 62 olarak tespit edildiğini ifade etti. Yeşil'in açıklamaları şöyle:

"Koronavirüs etkilerini sıkça yaşıyoruz Zonguldak ve TTK’da. Son günlerde minimuma düşmüştü vakalar. Yalnız cuma gününden itibaren Armutçuk´ta anlaşılmaz derecede sayılarımız arttı. Cuma günü 14 olan vaka sayımız Armutçukta 62’ye yükseldi. Filyasyon ekibinin belirlediği 150 arkadaşımız da ev karantinasına gönderildi. Sevindirici olan durumu ağır olan yok. Hepsi evlerinde tedavi görüyor. Şu an Armutçuk´ta yoğun önlemler alınmakta ve çalışmalar devam etmekte."

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Maden-İş Sendikası Hakan Yeşil TTK Türkiye Taşkömürü Kurumu koronavirüs covid-19 çin virüsü maden işçileri test pozitif