6284 Sayılı Kanun Nedir?

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi-AKP arasındaki görüşmelerde gündeme gelen 6284 sayılı kanun nedir? 6284 sayılı kanun neleri kapsar? 6284 sayılı kanun ne zaman çıkmıştır?

AKP, Cumhur İttifakı'nı genişletebilmek adına dikkat çeken adımlar atıyor. Bunun neticesinde Hizbullah terör örgütüyle anılan ve kürtçülüğü ile nam salmış Hüda-Par ile gerçekleşen görüşme sonucunda, ittifaka katılımı sağlanmıştır. AKP, genişleme hamlesinin ikinci etabında ise Yeniden Refah Partisi (YRP) ile bir görüşme gerçekleştirdi.Ancak iki parti arasındaki bu görüşme, görüşmenin içeriğindeki bazı unsurlar nedeniyle ciddi bir tartışma konusu haline geldi.

YRP heyeti, AKP ile görüşmesinde ittifaka katılma koşulu olarak 30 maddelik bir talep listesi iletti. Bu talep listesindeki en dikkat çeken kısım 6284 sayılı kanunun kaldırması talebi. Peki YRP kaldırmak istediği 6284 sayılı kanun ne hakkında ve maddeleri neleri içeriyor?

6284 Sayılı Kanun Maddesi Nedir?

6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenliyor.

6284 Sayılı Kanun Maddesi Ne Zaman Kabul Edildi?

Kanun, 8 Mart 2012'de TBMM'de kabul edildi ve 20 Mart 2012'de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

6284 Sayılı Kanun Maddesi Ne Zaman Kabul Edildi? 6284 Sayılı Kanun Maddesi Nedir? Yeniden Refah Partisi AKP Kadın Hakları Aile İçi Şiddet Kadınlar Kadın Kanunu Cumhur İttifakı