651 Maden Sahası Yapılacak İhaleler Sonrası Aramalara Açılacak

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, 651 maden sahasını yapılacak ihalelerin ardından aramalara açacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), 651 maden sahasını ihale ederek arama çalışmalarına açacak.

Aramalara açılacak 651 maden sahasının ihalesi için yapılacak olan başvurular, MAPEG'e doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular ise geçersiz olacak.

Yapılacak ihaleler, kapalı teklif ve açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek. Bununla birlikte, bir adet 4. grup küçük alan maden sahasının da mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında ihalesi gerçekleştirilecek. Küçük alan olarak belirlenen sahalara ilişkin liste ile ihale tarihi ve saati MAPEG internet sayfasında en az 15 gün önceden ilan edilecek.

Başvurular, sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte ve 09.00-09.30 saatlerinde ihale komisyonuna doğrudan yapılacak. Teminatlar ise teklif edilen ihale bedellerinin yüzde 20'sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

maden sahası arama gerçekleştirilecek 651 saha enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı maden ve petrol işleri genel müdürlüğü mapeg açılıyor ihale usul