660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu

TAKİP ET

Bu yıl 660.'sı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

Bu yıl 660.'sı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin Başpehlivanı, Antalyalı yağlı güreşçi Ali Gürbüz oldu.

Cuma günü küçük boy güreşleri ile başayan Kırkpınar Güreşleri, bugün yapılan başpehlivanlık güreşleri ile sona erdi.

Çin Virüsü salgını nedeniyle verilen ara nedeniyle coşkulu geçen güreşlere 2 bin 161 güreşçi katıldı ve sporcu sayısı açısından bir rekor kırıldı.

Daha önce de başpehlivanlığı tatmış olan Antalyalı pehlivan Ali Gürbüz, Osman Özgün, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren, Serhat Gökmen ve  Orhan Okulu gibi güreşçilerle karşı karşıya geldi.

Karşılaştığı deneyimli pehlivanları mağlup eden Gürbüz, yarı finalde karşı karşıya geldiği Okulu karşısında epey zorlansa da finale adını yazdırmayı başardı.

Rakibi İsmail Koç ise Özkan Yılmaz, Yıldıray Akın, Erkan Ertan ve Faruk Koyuncu gibi isimleri mağlup etti. Recep Kara ile karşı karşıya geldiği müsabakada ise deneyimli başpehlivan Kara yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemeyerek genç "çırağının" elini göğe kaldırdı.

Sakatlığı nedeniyle maça devam edemeyen ustası Recep Kara'nın elini öperek turu geçen İsmail Koç finalde Ali Gürbüz'ün karşısına çıktı.

Başpehlivanlık finallerine alışık olunmayan bir başlangıç yapan Koç, Gürbüz'ün paçasına ve kasnağına seri dalmalar gerçekleştirerek etkin başlayan isim oldu.

Ancak bir süre sonra Gürbüz, rakibinin gücünü tüketerek oyunu yavaşlattı. 30. dakikada iki pehlivana da pasif güreşleri nedeniyle hakem Hüsnü Patron ihtar verdi.

40 dakikalık bölümün bitişiyle geçilen puanlamada rakibi İsmail Koç'u dize getiren Ali Koç altın kemere uzandı.

Bu zaferle 4. defa kemeri kazanan Gürbüz, ikinci defa ikili seriyi yakaladı. Korkutelili pehlivan Gürbüz eğer önümüzdeki sene de başpehlivan olmayı başarırsa altın kemerin ebedi sahiplerinden biri olarak tarihe geçecek.

Bir pehlivanın altın kemerin kesin sahibi olması için 3 defa üst üste başpehlivan olması gerekiyor. Türk yağlı güreşinin efsanevi ismi Ahmet Taşçı'dan bu yana altın kemeri 3 defa üst üste kazanabilen hiçbir başpehlivan olmadı.

660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu