68 Baro Saldırıyı Lanetledi, Diyarbakır Barosu Dahil 13 Baro İmza Atmadı

TAKİP ET

68 baro, ortak bir açıklamayla İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetledi. Fakat Diyarbakır Barosu'nun da aralarında bulunduğu 13 baro, Kürtçü terör örgütünün saldırısına karşı yapılan açıklamaya imza atmadı.

İstiklal Caddesi'nde Kürtçü terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 81 vatandaşımız yaralandı.

Saldırıyı düzenleyen Suriye uyruklu Kürtçü teröristin kimliği ortaya çıktı.

İstiklal Caddesi'ne Bombayı Bırakan Kürtçü Terörist Derdest Edildi

68 Baro Terörü Lanetledi

68 barodan yapılan ortak açıklamada "Türkiye bir kez daha terörün hain yüzü ile karşılaşmıştır. En temel hak olan 'Yaşam Hakkını' hedef alan terör saldırılarını ve arkasındaki hain örgütleri bir kez daha lanetliyoruz. Birlik ve beraberliğimize yapılan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır! Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesinde devletimizin ve milletimizin her zaman yanındayız" ifadeleri kullanıldı.

13 Baro Sessiz Kaldı

Terör saldırısının ve hain terör örgütlerinin lanetlendiği açıklamaya Diyarbakır Barosu başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak, Şanlıurfa baroları imza  koymadı.

68 baro saldırıyı lanetledi diyarbakır barosu diyarbakır 13 sessiz