7 Aylık Hamile Eşini Kayalıklardan İtmişti: Gerekçeli Karar Açıklandı

TAKİP ET

7 aylık hamile eşini kayalıklardan iten Hakan Aysal'a verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı.

Mahkemenin gerekçeli kararında Hakan Aysal'ın Semra Aysal'la evlenmesinden 2 ay önce eşinin adına, bilgisi ve rızası dışında 1 yıllık Ferdi Hayat Sigortası yaptırdığı, sigorta bitim tarihine 2 ay kala Kuşadası'na tatil için gittikleri ve Hakan Aysal'ın hamile eşini abisiyle bayramlaşma bahanesiyle Fethiye'ye götürdüğü belirtildi.

Karara göre Hakan Aysal burada Semra Aysal'ı tehlike arz eden, kaza süsü verilebilecek bir yapısı olan Kelebekler Vadisi seyir terasına çıkardı ve kendisini suçtan korumak için o günün akşamı Gebze'ye geri dönüş bileti aldı. 

3 Saat Ortalığın Tenhalaşmasını Bekledi

Burada ortalığın tenhalaşması için Semra Aysal'ı yaklaşık 3 saat oyalayan Hakan Aysal, öldürme eylemine karar verdi ve bu fikrini gerçekleştirdi.

Kararda sanık Hakan Aysal'ın zaman geçmesine rağmen soğukkanlılığını koruduğu, plan yapıp tasarlayarak eşini kayalıklardan ittiği ve "kasten öldürme" suçunu işlediği sabit görülerek ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildiği belirtildi.

300 Metre Yükseklikten Düştü

19 Haziran 2018'de meydana gelen olayda Semra Aysal, 300 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmiş; eşi Hakan Aysal hakkında Semra Aysal'ı iterek öldürdüğü iddiasıyla tutuklama kararı verilmişti.

7 aylık 7 aylık hamile semra aysal hakan aysal kelebekler vadisi uçurum gerekçeli karar iterek öldürdü