7 Kişinin Hayatını Kaybettiği Havai Fişek Fabrikasının Sahibi: Mağdur Edildim

TAKİP ET

Sakarya'da bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında yaşanan patlamada 7 işçinin yaşamını yitirdiği, 128 kişinin yaralandığı olayla ilgili konuşan fabrika sahibi "mağdur edildim" dedi.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Büyük Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında yaşanan patlamada 7 işçinin yaşamını yitirdiği, 128 kişinin yaralandığı olayla ilgili yürütülen davanın ikinci duruşması görülüyor. Sosyal Haklar Derneği'nin de müdahil olduğu davada, duruşmayı CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile çok sayıda STK takip ediyor.

Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 5’i tutuklu olan 7 sanık hakkında 2 yıl 8’er aydan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istendi. Patlamada yaşamını yitiren bir kişinin yakını yaptığı açıklamada "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Biz burada adalet için toplandık. Gerçek adaleti istediğimiz için buradayız. Suçlular hak ettikleri cezayı almalı. Acılarımız her gün kat be kat artıyor. Suçlular gerçek cezalarını alana kadar buradayız. İşçilerin emekçilerin hiçe sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Biz böyle bir ülke istemiyoruz. Hâkimlerimiz bizi fazla süründürmeden cezalarını versinler" ifadelerini kullandı.

"Ben Saygın Bir İş Adamıyım Mağdur Edildim"

Daha önce 6 kere daha patlamış olan fabrikanın sahibi, tutuklu sanık Yaşar Coşkun, davaya ilişkin yaptığı açıklamada mağdur edildiğini ve saygın bir iş adamı olduğunu iddia etti. 

Coşkun, açıklamasında "Biz yaklaşık 50 yıllık bir aile firmasıyız. Çalışanlarımızla aile gibiydik. Hakkımızda basında yalan yanlış haberler yapılıyor. Burası Avrupa standartlarında bir fabrikadır. Türkiye’de patlayıcı madde imal etmek kolay değil. Fabrikamız Bakanlık tüzüklerine tamamen uygundu. Hem 50 yıllık emeğimizi hem de çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Basında sanki sürekli bizde iş kazası oluyormuş gibi yalan haberler çıkıyor. Bizde son kaza 2011’de olmuştur. 2014’teki bize göre iş kazası değil, çünkü fabrikanın çalışmadığı Pazar günü gerçekleşti. Bana teröristmişim gibi muamele yapılıyor, iş cinayeti deniliyor. Halbuki ben saygın bir iş adamıyım. Türkiye’nin gelişmesi için elinden geleni yapmış bir firmanın ortağıyım. Bizim ne kadar düzenli olduğumuzu Türkiye’de herkes bilir. Ben ilk günden beri bu olayın sabotaj olduğunu söylüyorum. Bizim fabrikamızda kaza ilk defa olmadı, biz kazanın nasıl olabileceğini anlayabiliriz. Raporda kaçak yapı deniliyor. Doğru üç tane kaçak yapı var ama toplamı 30-40 m2’dir. Aşırı yoğunluk olmuştu, bu yoğunluğu azaltmak için bunu inşa etmiştik. Ruhsatını da alacaktık ama bu olay olunca alamadık.Ben cezaevine girene kadar MÜSİAD başkanıydım. Böyle saçmalık mı olur? Cumhurbaşkanı beni neden aramış diyorlar. O olmasaydı, ben o fabrikayı söndürebilir miydim, bu iş dışarıdan göründüğü kadar basit bir iş değil. Tutuklanana değin MÜSİAD başkanlığını yapan, saygın bir iş adamıydım. Fabrikam kapandı. Mağdur edildim. Benim dışarıda olmam lazım. İşlerimi toparlayabilmem için, diğer işçilerin işsiz kalmaması için. 50 seneyi aşkın süregelen bir firmanın 4. Kuşak ortağıyım. Türkiye’yi bu firma sayesinde biz tanıttık" şeklinde konuştu.

sakarya havai fişek fabrikası müsiad başkan yaşar coşkun açıklama mağdur edildim 7 kişinin hayatını kaybettiği 128 kişinin yaralandığı patlama hendek dava sanık