7 Terörist Daha Etkisiz Hale Getirildi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; 7 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 53'e ulaştığını bildirdi.

Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı’nda inceleme ve denetlemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları hakkında yaptığı açıklamada, ''Şu ana kadar toplam 46 terörist etkisiz hale getirildi. Bugün 7 terörist daha etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53’e ulaştı. Bir mağara vardı, o mağaranın girişi özel teknikler gerektiriyor. Özel Kuvvetlerimiz, komandolarımız o mağaranın altını üstüne getirdiler, 7 teröristin ölüsüne ulaştılar. Bunlardan biri de bölge sorumlusu. Arkadaşlarımız herhangi bir kayıp olmadan bu işi ustalıkla başardılar. Onların da alınlarından öpüyorum, tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

FETÖ, PKK/YPG, IŞİD’lilere karşı mücadeleye devam ettiklerini belirten Akar, Türkiye için yapılması gereken ne varsa yapmaya çalıştıklarını, burada bir kahramanlık ve fedakarlığın söz konusu olduğunu söyledi.

Dost Bildiğimiz Ülkeler PKK'ya Füze Verdiler

Akar, “Bugüne kadar arkadaşlarımız büyük fedakarlık gösteriyorlar. Dağlar, yamaçlar, inmesi binmesi çok zor. Helikopterler yere teker koyamıyorlar. Bugüne kadarki mücadelede yapılması gerekenin hepsi yapıldı. Hava hücum harekatlarında helikopterlerimiz 300-500 sorti yaptı. Maalesef dost bildiğimiz bazı ülkeler PKK’ya füzeler verdiler. Dolayısıyla bunların her biri bizim için büyük bir tehlike, büyük bir risk'' diye konuştu.

Türkiye’nin müttefiklerine ve NATO’ya bazı konuları anlatmakta zorluk yaşandığını ifade eden Akar, sadece terör örgütlerine değil, Türkiye’ye ve Türk Milletine yönelik her türlü tehdide karşı mücadele içinde olduklarını, bunların yurt içinde, Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde devam ettiğini belirterek, “Bu fedakarlık ve kahramanlıkla biz, her türlü eksikliğe, ifade edilmeyen ambargolara, kısıtlamalara rağmen bunların hepsinin üstesinden geldik, gelmeye devam edeceğiz. Niye? Çünkü savaşma azim ve kararlılığımız var. Tek kişi de kalsak sonuna kadar bayrağımızı, sancağımızı yüksekte tutmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

hulusi akar Pençe Şimşek Yıldırım terörist 7 53 operasyon eskişehir hava kuvveti