77 Kişinin Katili Breivik Şartlı Tahliye Talebiyle Hakim Karşısına Çıkıyor

TAKİP ET

2011 yılında Norveç'te 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik şartlı tahliye talebiyle yarın hakim karşısına çıkıyor.

Norveç'te 2011 yılında bomba ve silahla çoğu çocuk 77 kişiyi katleden Anders Behring Breivik, 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yarın mahkeme karşısına çıkarılacak olan Breivik'in "artık toplum için tehlike arz etmediği" gerekçesiyle tahliye edilmesinin mümkün olduğu belirtiliyor.
2012 yılında hapse girmesinden bu yana Breivik'i takip eden psikiyatr Randi Rosenqvist, Breivik'te büyük bir değişim gözlenmediğini söyledi.

Şartlı olarak erken tahliye talep eden bir kişinin suçu tekrar etmeyeceğini göstermesi gerektiğini belirten Rosenqvist, buna ilişkin mahkemeye bir rapor sunacağını belirtti.

Breivik'in tahliyesinin olası olmadığını belriten Norveç Islah Hizmetleri Kolej Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Berit Johnsen, "Serbest bırakılırsa yine suç işlemesi ihtimali yüksek" diye konuştu.

Breivik'in 21 yıllık cezası kapsamında ilk 10 yılını doldurduğu için erken tahliyesini isteme hakkı bulunuyor. 21 yıl sonunda toplum için tehlike arz ettiğine kanaat edilmezse Breivik'in cezası müebbet hapse çevrilecek.

Anders Behring Breivik'in avukatı Oystein Storrik, Norveç hukukuna göre Breivik'in mahkemeye pişman olduğunu göstermesi gerekmediğini ve yalnızca toplum için tehlike oluşturmadığına kanaat getirilmesi gerektiğini belirtti. Kararın bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Anders Behring Breivik norveç şartlı tahliye talebi Oystein Storrik Randi Rosenqvist Prof. Dr. Berit Johnsen