8 Mart'ta Sokak Ortasında Şiddet Gören Kadının Yardımına Başka Kadınlar Koştu

TAKİP ET

Bursa'da 8 Mart'ta bir kadın, A.D. isimli erkek tarafından şiddete mağruz bırakıldı. Kadının yardımına ise yoldan geçen başka bir kadın koştu.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde A.D. isimli erkek birlikte olduğu iddia edilen A.Ş. isimli bir kadına aralarında çıkan tartışma sonucu sokak ortasında şiddet uygulamaya başladı. A.Ş. isimli kadın, birlikte oldukları arabadan inerek A.D.'nin yanından uzaklaşmak istedi. O esnada erkek arkadaşı A.D. ve başka bir kişi de araçtan inerek A.Ş.’nin yanına geldi. Kameralara yansıyan görüntülerde tartışma sırasında A.D., A.Ş.’ye vurmaya başladı.

Tam bu sırada olay yerinden geçen ve yanında çocukları olduğu görülen bir kadın, Kadınlar Günü’nde saçından tutulup yerlerde sürüklenen A.Ş.’ye yardımcı olmak için olaya müdahale etti. A.Ş.'ye kendisini siper eden kadın, mağdur kadının daha fazla şiddet görmesini engelledi. 

Ardından çevredeki vatandaşların da olaya müdahil olmasıyla şiddet engellendi. Çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen olayda A.Ş.’nin, erkek arkadaşının darbetmesi sonucu yere düştüğü ve çok sayıda darbe aldığı görüldü.

Yaşanan olayın ardından, Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü harekete geçerek A.Ş.'yi yol kenarında darbeden A.D. ile olayın içerisinde yer alan erkek kardeşi S.D., gözaltına alındı. Darbedilen kadın ise, erkek arkadaşı ve kardeşi hakkında şikayetçi oldu. A.D. ve erkek kardeşi S.D.’nin emniyetteki işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

bursa yıldırım kadına şiddet başka bir kadın engelledi 8 mart dünya kadınlar günü engellendi kadın dayanışması erkek saldırı darp